Mainos

Kaskisten kaupunki rakennemuutosalueeksi

Kaskisten kaupungista tulee äkillisen rakennemuutoksen alue ensi vuoden loppuun asti.

Valtioneuvosto perustelee päätöstään sillä, että Metsä-Botnian sellutehtaan lopettaminen vie alueelta yli 300 työpaikkaa. Pelkästään sellutehtaalta poistuu 223 työpaikkaa, ja lisäksi tulevat alihankkijoiden vähennykset.

Metsä-Botnia on päättänyt lopettaa Kaskisten tehtaan, koska se on kannattamaton. 1 500 asukkaan kaupungin työttömyysaste uhkaa nousta 25 prosenttiin. Naapurikunnasta Teuvaltakin on tehtaassa käynyt töissä sata ihmistä, mutta ei sitä eikä kahta muuta Kaskisten naapuria, samaan seutukuntaan kuuluvia Närpiötä ja Kristiinankaupunkia, otettu mukaan rakennemuutosalueeseen.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan Närpiössä työllisyystilanne on maan parhaita.

Rakennemuutosalueita on nyt 12, ja niihin kuuluu kaikkiaan 45 kuntaa, joissa asuu yhteensä lähes puoli miljoonaa asukasta. Valtioneuvosto myönsi torstaina noin 31 miljoonaa euroa äkillisten rakennemuutosalueiden elinkeino- ja työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin.

Tukea saavat Kaskinen 2,7 miljoonaa euroa, Pohjois-Savo (Koillis-Savon ja Varkauden seutukunnat) noin 6,4 miljoonaa euroa, Keski-Karjalan seutukunta 5,5 miljoonaa euroa, Kaakkois-Suomi (Imatran, Kouvolan ja Kotka-Haminan seutukunnat) 5,1 miljoonaa euroa, Häme (Forssan ja Heinolan seutukunnat) 5 miljoonaa euroa, Itä-Lapin seutukunta 4,7 miljoonaa euroa ja Etelä-Pirkanmaan seutukunta 1,3 miljoonaa euroa. Alueista suurin osa on saanut tukea jo viime vuonna.

Kaikkiaan äkillisen rakennemuutoksen hoitoon on varattu tänä vuonna noin 43 miljoonaa euroa. Rahaa käytetään muun muassa yritysten investointi- ja kehittämisavustuksiin, työllisyysperusteisiin investointihankkeisiin, muutosturvaan ja työllisyyspoliittiseen koulutukseen.

Rakennemuutosalueilla kokeillaan myös tuen myöntämistä yksinyrittäjille ensimmäisen työntekijän palkkaukseen. Kokeilu jatkuu vuoteen 2011 asti, ja mukana ovat myös ne alueet, joiden äkillisen rakennemuutosalueen kausi päättyi viime vuoden lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.