Kärppien umpisurkea kärkisaldo sen kuin synkkenee, Tappara konttasi Kuopiossa – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Kärpille paha kiekonmenetys – Julius Nättinen osuu läpiajosta 1:11

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua.

Helsingissä Kärpät koki taas tappion kärkipään joukkueelle, kun HIFK oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 4–3. Kärpät on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua TOP 5 -joukkueita vastaan. Saldo: yksi voitto ja seitsemän tappiota.

Kärpät sai perjantaina hyvän alun HIFK:ta vastaan, kun se siirtyi avauserässä 2–0-johtoon. HIFK heräsi ja oli yhtäkkiä rinnalla Aleksanteri Kaskimäen ja Eetu Koivistoisen maalien avulla.

HIFK karkasi kolmannessa erässä johtoon, kun Joonas Rask oli valppaana vieraiden maalilla. Kärpät nousi kuitenkin lopussa tasoihin, kun Teemu Turunen napautti kiekon HIFK-vahdin Roope Taposen alta sisään.

Lopullinen ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Julius Nättinen osui läpiajosta.

Voiton myötä HIFK katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina Oulussa.

Kuopiossa sarjakakkonen Tappara sai kyytiä kamppailussa KalPaa vastaan. Kotijoukkue KalPa siirtyi jo avauserässä 3–0-johtoon.

Tappara kavensi toisessa erässä Otto Sompin maalilla. Se jäi kuitenkin vieraiden kannalta laihaksi lohduksi. KalPa iski vielä loppuhetkillä kiekon kahdesti tyhjään nuottaan. KalPa oli parempi luvuin 5–1.