Gluteeniton, hiilihydraattitietoiselle sopiva pasta syntyy herkullisesta spagettikurpitsasta.
Ylimääräisiä hiilihydraatteja tai gluteenia vältteleväkin voi nautiskella juustoisesta pastasta! Herkullinen kasvispasta valmistuu spagetin tai muun pastan sijaan spagettikurpitsasta.
Spagettikurpitsa on yksi kurpitsan lajikkeista. Ulkomuodoltaan se muistuttaa isoa hunajamelonia: se on väriltään vaalea ja hieman keltainen. Spagettikurpitsan malto muuttuu kypsennettäessä spagettimaiseksi. Kurpitsan siemenet poistetaan ennen käyttöä. Maultaan spagettikurpitsa on mieto ja hieman kesäkurpitsamainen. Spagettikurpitsat ovat vielä melko harvinainen näky suomalaisissa ruokakaupoissa, mutta silmät kannattaa pitää auki ja kauppiasta vetää hihasta. Voit myös kokeilla spagettikurpitsan kotiviljelyä kesäkurpitsan lailla.
Tämän juustoisen pastan reseptin on luonut suositun Fitsugar-fitnessivuston Jenny Sugar.
– Pasta on valmistettu spagettikurpitsasta ja muista vihanneksista. Tämä tarkoittaa sitä, että voit lisätä joukkoon runsaasti juustoa ja silti annos on vähäkalorinen. Yhdessä kulhollisessa on noin 200 kilokaloria, etkä välttämättä edes huomaa, että kyse on gluteenittomasta versiosta.

