Mainos

Karjaportti sulkee Jyväskylän tuotantolaitoksen

Osuusteurastamo Karjaportti keskittää teurastamotoimintansa Lappeenrantaan. Jyväskylän tuotantolaitos joudutaan sulkemaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Karjaportin palveluksessa Jyväskylän tuotantolaitoksessa työskentelee tällä hetkellä 117 henkilöä. Heistä noin 60:lle Karjaportti pystyy tarjoamaan työtä muissa toimipisteissään. Nyt aloitetuilla tehostamistoimilla Karjaportti saavuttaa noin 20 miljoonan markan vuosittaiset säästöt.

-Jyväskylän toiminnan lopettaminen on osa tulonparannusohjelmaamme, joka tähtää kustannusten karsimiseen vuositasolla 40-50 miljoonaa markkaa. Toimintoja on tehostettava jatkossa kaikissa yksiköissämme, niin Lappeenrannassa, Kouvolassa kuin Mikkelissä. Jatkossa Karjaportin tavoitteena on myös lihanleikkaamotoimintojen ja valmistuotannon keskittäminen, sanoo Karjaportin toimitusjohtaja Pekka Kaikkonen.

Hänen mukaansa kaksi keskeisintä syytä nykyiseen tilanteeseen ovat EU:hun liittymisen jälkeen koko ajan koventunut kilpailu sekä vähenevä naudanlihan tarjonta ja viime vuonna alkanut sikakriisi. Osuusteurastamo Karjaportti on teurastamo- ja lihanjalostusyritys, joka myy lihavalmisteita Järvi-Suomen Portti -tuotemerkillä. Karjaportin liikevaihto oli viime vuonna 786 miljoonaa markkaa. Henkilökuntaa oli viime vuonna hieman yli 900.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.