Mainos

Kari Mäkinen johtaisi kirkkoa yhdessä keskustellen

Arkkipiispaehdokas Kari Mäkinen haluaisi johtaa kirkkoa yhdessä toisten piispojen kanssa. Mäkisen mukaan kirkko kulkee yhdessä.

- Arkkipiispalla on keskustelijan rooli, oman näkemyksensä tuojan rooli, mutta ei sanelijan rooli.

Turun hiippakunnan piispa Kari Mäkinen on koko uransa ajan kannattanut naispappeutta ja on käynyt monia keskusteluja naispappeutta vastustavien kanssa.

- Ymmärrän heidän teologista uskonnäkemystään, joka johtaa tämänkaltaiseen ajatteluun. Tämän ajattelutavan olen valmis hyväksymään. Mutta sitoutumalla pappisvirkaan pappi sitoutuu kirkon yhdessä tekemiin päätöksiin ja se tarkoittaa, että on myös toimittava näiden päätösten mukaisesti.

Myös homoliittojen siunaamiseen Mäkisellä on myönteinen näkemys.

- Pitäisin hyvänä asiana, jos kirkko jossakin vaiheessa tekisi sellaisen ratkaisun, jossa homoseksuaalinen parisuhde voitaisiin siunata. Tällä hetkellä kirkko etenee asiassa hyvin pienillä askelilla ja kirkko etenee niin kuin se on kirkolle mahdollista. Itse olisin ollut valmis ottamaan jo pitemmän askeleen, mutta yksi ihminen ei missään tilanteessa päätä tällaisia asioita.

Arkkipiispan virkaan pyrkivät 55-vuotias Turun piispa Kari Mäkinen sekä 56-vuotias dogmatiikan professori Miikka Ruokanen Helsingin yliopistosta. Vaalin tulos on selvillä tänään iltapäivällä.

Arkkipiispa aloittaa virassaan kesäkuun alussa, kun viran nykyinen haltija Jukka Paarma jää eläkkeelle.

Katso Turun piispa Kari Mäkisen haastattelu (Huomenta Suomi 10.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.