Mainos

Karalahti perui valituksensa – käyttörikostuomio jää voimaan

Jääkiekkoilija Jere Karalahti, 34, on perunut valituksen, jonka hän teki Helsingin hovioikeuden antamasta huumausaineen käyttörikostuomiosta. Määräaikainen hovioikeudenneuvos Elina Setälä jätti näin Helsingin käräjäoikeuden tuomion pysyväksi.

Oikeuteen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa, kun Karalahti juhli pelitovereidensa kanssa jääkiekon runkosarjan päättymistä. Ravintolasta hän lähti jatkoille tuttavansa luokse.

Karalahti ja kaksi muuta humalaista miestä viettävät aamuyön jatkoja 7. maaliskuuta 2007. Poliisi sai kotietsinnässä haltuunsa valokuvia noista juhlista.

Yhdessä kuvassa näkyy taustalla pussi, jossa on valkoista jauhetta. Toisessa kuvassa Karalahden nenässä on jotain valkoista – se voi olla esimerkiksi räkää tai kokaiinia.

Karalahti kertoi olleensa niin humalassa, ettei muista, mitä asunnossa tapahtui tai keitä siellä oli. Poliisi löysi asunnosta merkkejä kokaiinin käytöstä: lautasen ja kortin, joista löytyi kokaiinijäämiä.

Oikeus päätteli, että kuvassa näkyvässä pussissa oli 30 grammaa kokaiinia ja että Karalahden nenässä oleva valkoinen tippa oli peräisin tuosta pussista.

Kihlakunnansyyttäjä Heli Vesaaja vaati Karalahdelle ja hänen toverilleen rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjätuomari Juha Fredriksson lautakuntineen katsoi kuitenkin Karalahden syyllistyneen huomattavasti lievempään tekoon, huumausaineen käyttörikokseen.

Oikeus tuomitsi Karalahdelle kymmenen päiväsakkoa. Karalahden toverikin sai huumerikossyytteen osalta rangaistuksen lievemmästä teosta. Hänelle tuomittiin muun muassa kahdesta tavallisesta huumausainerikoksesta kymmenen kuukautta ehdollista vankeutta.

Karalahtea vastaan ei ole enää vireillä yhtään huumausainerikosjuttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.