Kantarelli-paprikamuffinit

Pikkuhiljaa alkavat ensimmäiset sienet tulla esiin. Niistä parhaita ovat monien mielestä kantarellit. Tässä on resepti suolaisille muffineille, joihin kantarelli antaa maun. Muffinnin ei siis aina tarvitse olla makea.

Kantarelli-paprikamuffinit

  • n. 20 kpl
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 200 g ryöpättyjä ja valutettuja kantarelleja
  • 100 g paprikaa pieninä kuutioina
  • 100 g kantarellituorejuustoa (1 rasia)
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • ½ dl voisulaa tai pullomargariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan.

(Mikäli kantarelleja ei valuta, on vaarana että muffinitaikinasta tulee liian kosteaa eikä resepti onnistu.)

Lusikoi taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja