Kansanedustaja haukkuu hallituksen 300 000 euron sote-mainokset – "Näin typerää veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä en ole nähnyt pitkään aikaan"

Hallitus mainostaa vuodenvaihteessa voimaan astunutta sote-uudistusta satojentuhansien eurojen mainoskampanjalla.

Kauppalehti uutisoi jonkin aikaa sitten uutisoitiin 300 000 euron sote-mainoskampanjasta, jossa hehkutetaan pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen sote-uudistusta ja ensi vuoden alussa aloittavia hyvinvointialueita. Kampanjassa esiintyvät näyttelijät Seela Sella ja Ernest Lawson.

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok) mielestä kampanja ei edusta järkevää verorahojen käyttöä.

– On pöyristyttävää, että valtioneuvosto käyttää 300 000 euroa soten mainostamiseen. Kyse on pelkästä mainostamisesta eikä esimerkiksi siitä, että kansalaisille annettaisiin ohjeita, Zyskowicz sanoo.

Zyskowiczin mielestä kampanjassa on kyse "yleisestä hymistelystä" eikä alueiden ihmisten konkreettisesta opastamisesta. Zyskowicz lisää tiedostavansa, että 300 000 euroa on pisara meressä, kun pohditaan valtion varainkäyttöä.

– Mutta en ole nähnyt näin typerää veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä pitkään aikaan.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan kampanja nähdään ja kuullaan televisio- ja radiokanavilla, digitaalisissa- ja sosiaalisen median kanavissa sekä printtilehdissä joulukuussa 2022 ja tammikuun alussa 2023.

Zyskowiczin mukaan olisi syytä keskeyttää kampanja heti ja käyttää rahat, mihin tahansa järkevämpään.

– Onko seuraava askel, että ostetaan puolen miljoonan euron kampanja, jolla mainostetaan muita Marinin vasemmistohallituksen hyviä tekoja? Zyskowicz kysyy.

Sotealueiden johtajien mukaan rahoitus ei riitä, ministeriön mukaan häiriöitä luvassa tammikuussa 6:16
Katso myös: Sote-alueiden johtajien mukaan rahoitus ei ole heille riittävää. Ministeriön mukaan häiriöitä sote-alueilla on luvassa tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat