Mainos

Kansan Uutiset: EK vaatii eläkeiän nostoa

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vaatii jälleen eläkeiän korottamista.

EK:n johtajan Lasse Laatusen mukaan yleisen eläkeiän alarajan nosto on välttämätöntä. Hän perustelee kantaansa Kansan Uutisissa väestön ikääntymisellä julkisen talouden kasvavalla kestävyysvajeella ja työeläkemaksun nousupaineella, joka on nykytasosta 4-6 prosenttiyksikköä.

Hän muistuttaa, että Suomen kanssa samassa tilanteessa olevassa Saksassa puhutaan jo 70 vuoden eläkeiästä. Suomessa pitää Laatusen mielestä säilyttää joustava eläkkeelle siirtyminen, mutta alaikärajaa tulee nostaa huomattavasti.

- Mitä kauemmaksi tätä välttämätöntä ratkaisua lykätään, sen vaikeampia ja kovempia ratkaisut tulevat olemaan, Laatunen sanoo lehdessä.

Ongelmien ratkaisuksi ei hänen mukaansa riitä työuran pidentäminen nuorilla alapäästä, työhyvinvoinnin kehittäminen ja työttömyyden nujertaminen.

"Ei olisi enää jaksanut töitä tehdä"

Kuljetusyrittäjänä toiminut Raimo Karhunen jäi eläkkeelle 64-vuotiaana.

- Terveenä kylläkin, mutta jos olisi tarvinnut 70-vuotiaaksi jatkaa, niin ei sitä olisi jaksanut eikä olisi tervettä päivää nähnyt, sanoo juuri eläkkeelle jäänyt Raimo Karhunen.

Karhusen mukaan on kuitenkin sellaisia aloja, joilla lyhennetyt työviikot ja lyhennetyt työpäivät voisivat toimia myös nykyisen eläkeiän jälkeen.

- Täyspäiväisenä ei kyllä pysty 70-vuotiaaksi asti työskennellä. Etenkin raskaasta liikenteestä, jossa itsekin työskentelin, on parempi vanhojen papparaisten olla pois, yöpimeästä liukkailta teiltä.

Työurien pidentämisessä Karhunen on hallituksen kanssa samoilla linjoilla.

- Nuoret töihin nopeasti ja vanhat eläkepäiville vanhojen tansseihin, Karhunen kiteyttää.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja