Kansallinen korvapuustipäivä maanantaina

Kansallista korvapuustipäivää vietetään maassamme 4. lokakuuta. Päivän vietto on meille alunperin Ruotsista lainattu perinne. Tuttu ja perinteinen kanelinmakuinen kierrepulla kuuluu suomalaiseen kahvipöytään sekä juhlana että arkena.

Vähittäiskaupoissa myydyistä pakatuista pullista muodostavat kolmen kärjen erilaiset korvapuustit. Näiden kolmen puustin osuus lähentelee peräti 40 prosenttia pakattujen pullien myyntitilastoissa.

Kymmenen suosituimman pullan joukkoon mahtuu useita muitakin korvapuusteja. Myös irtotuotteina myydyissä kahvileivissä ja leivonnaispakasteissa korvapuustit sijoittuvat aivan kärkisijoille.

Suomalaisten lisäksi myös muualla maailmassa herkutellaan kanelipullalla. Mutta vaikka ruotsalaiset syövätkin kanelbullar ja amerikkalaiset cinnamon rolls, ei suomalaisten mielestä mikään vedä vertoja perinteikkäälle kotimaiselle kanelitäytteellä maustetulle ja raesokerilla koristetulle kierrepullalle.

Suomalaisia korvapuusteja viedään myös naapurimaahan täydentämään ruotsalaisten omaa runsasta kanelipullatarjontaa. Ruotsin lisäksi Suomesta toimitetaan korvapuusteja leivonnaispakasteina myös muualle maailmalle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja