Mainos

Kansa siivoaa korulippaitaan - romukullalla tienaa hyvin

Maailmantalouden epävakaat näkymät ovat nostaneet kullan hinnan huippuunsa, vapaita pääomia siirretään eri puolilla maailmaa turvaan kultasijoituksiin.

Kullan hinnannousun myötä myös romukullan arvo on kirinyt korkealle. Nyt kannattaakin kaivaa kaapin pohjalle unohtuneet aarteet esiin ja viedä ne kiertoon.

Toimitusjohtaja Iiro Suokko tamperelaisesta kultasepänliike Suokosta kertoo, että käyttämättä jääneillä kultakoruilla voi nyt tehdä mukavan tilin.

- Jos tuo pienen kourallisen kultaa, niin usein useampi satanen kourassa lähtee täältä pois. 100 eurosta 500 euroon on tyypillinen rahamäärä, jonka asiakkaille annamme vaihdossa. Viime aikoina olemme maksaneet esimerkiksi 18 karaatin kullasta 13, 14 tai 15 euroa per gramma, Suokko laskee.

Kilpailu romukullasta on kiristynyt ja kultaa kerätään monenlaisin kampanjoin. Sitä voi lähettää kiertoon postitse tai kaupata eteenpäin eri puolilla maata järjestettävissä myyntitapahtumissa.

Arviointiekspertti Santeri Lehtinen Kulta Rahaksi Oy:stä kertoo, että ihmiset tuovat nyt myytäväksi kultaesineitä laidasta laitaan.

- Paljon tuodaan koruja ja jopa hammaskultaa. Otamme vastaan kaikenlaiset korut, olivatpa ne sitten rikkinäisiä tai kuluneita. Myös leimaamaton kulta kelpaa, kertoo Lehtinen

Selvästi eniten kiertoon tuodaan kultaliikkeiden mukaan 14 karaatin kultaa.

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.