Kanariansaaret vakuuttaa turistit koronaviruksen aiheuttamien kulujen varalta – ehtona on, ettei tartunnasta tiennyt etukäteen

8:21
Video: Uutisaamussa pohdittiin heinäkuussa, miten matkailun lisääntyminen vaikuttaa virustilanteeseen.

Espanjan Kanariansaaret on vakuuttanut matkailijat koronavirustartunnan aiheuttamien kulujen varalta. Asiasta kertoi keskiviikkona paikallishallinto ja siinä turismista vastaava Yaiza Castilla

Vakuutusyhtiö Axan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan niin espanjalaiset kuin ulkomaalaiset turistit, joilla ilmenee matkan aikana koronavirustartunta, saavat ilmaisen terveydenhuollon, palautuksen ja lisämajoitusta karanteenia varten.

Vakuutus on jo voimassa, ja se on matkailijoille ilmainen.

Se kuitenkin koskee vain turisteja, jotka eivät ennen matkaa tienneet virustartunnastaan. Lisäksi vakuutusta käytetään vain, jos matkailijalla ei ole henkilökohtaista matkavakuutusta kulujen kattamiseksi.

Saarten talous pyörii suurilta osin turismilla

Kanariansaarten taloudesta huomattava osuus pyörii turismin varassa. Koronaviruspandemia on osunut Espanjaan poikkeuksellisen pahana, ja rajoitustoimet ovat haitanneet turismia merkittävästi.

Vaikka pandemia on kohdellut Kanariansaaria mannerta hellemmin, Britannian viimekuinen päätös asettaa karanteeniin kaikkialta Espanjasta palaavat matkailijat on hankaloittanut alan toimintaa myös saarilla.

Noin kolmannes saarten turisteista tulee Britanniasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja