Kanadan pääministeri: Ukrainalaiskone ammuttiin alas ohjuksella – väitettä tukevat sekä oma että liittolaisten tiedustelutieto

8:37
Mediat: Iran ampui matkustajakoneen ohjuksella – tutkija arvioi seurauksia lähetyksessä

Kanadan pääministerin Justin Trudeaun mukaan tiedustelutiedot tukevat Yhdysvaltain väitettä, jonka mukaan Iran olisi pudottanut ukranalaislentokoneen maasta ilmaan ammuttavalla ohjuksella.

Trudeau aloitti hetki sitten tiedotustilaisuuden, jossa hän otti osaa omaisten suruun ja vaati huolellista tutkintaa. Lennolla kuoli 63 Kanadan kansalaista.

Trudeau ei paljastanut tiedustelutietojen lähdettä, mutta kertoi tiedon olevan peräisin sekä Kanadan omista lähteistä että liittolaisilta. Justin Trudeau korosti, että vaikka kysymyksessä olisi ollut tahaton alasampuminen, tämä tekee tapauksen selvittämisestä vieläkin tärkeämpää.

Tiedustelutiedosta huolimatta Trudeau peräänkuulutti huolellista ja uskottavaa tutkintaprosessia, jonka aikana tapauksen kulku tulee selvittää.

Kanadan pääministeri on ollut yhteydessä muun muassa Ukrainan ja Belgian johtoon sekä muihin liittolaismaihin. Belgiaan Trudeau oli yhteydessä, sillä maalla on kokemusta Malaysia Airlinesin alasammutusta lennosta.

Kanadan näkemyksen mukaan Kanadan edustajien tulisi päästää osallistumaan tapauksen selvittämiseen paikan päällä.

Trudeaun mukaan Kanadan viranomaisille olisi saatava pääsy Iraniin, jotta nämä voisivat tarjota myös konsulipalveluja niitä tarvitseville. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja