Mainos

Kalliomäki haluton SDP:n johtoon

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki jättäytyy SDP:n puheenjohtajakisan ulkopuolelle.

Antti Kalliomäki

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki sanoo Uutispäivä Demarissa ja Helsingin Sanomissa, että hän ei asetu ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi, vaan tukee tehtävään puoluesihteeri Eero Heinäluomaa.

Kirjoituksessaan Kalliomäki kertoo tehneensä päätöksensä jo kauan sitten. Hänen mielestään puheenjohtajalla on oltava intoa kiertää kenttää ja solmia kansainvälisiä kontakteja, samoin kuin kykyä hallita mediaa.

Heinäluoma ei ole vielä kertonut asettuvansa ehdolle, mutta Kalliomäki luottaa että näin tulee tapahtumaan. Häneen sopivat kuvaamani kriteerit kuin nakutettuina. Niin että siitä vaan, Kalliomäki kehottaa. Heinäluoman lyhyt kokemus politiikasta ei ole Kalliomäen mielestä ratkaiseva tekijä. Vaikka iän tuoma kokemus on yleensä vain etu, voivat tuoreus ja sen tuoma poliittisen painolastin vähyys olla tällä kertaa tärkeämpi etu.

Lueteltuaan puoluejohtajalle asetettavat vaatimukset Kalliomäki toteaa, ettei hän katso niiden sopivaan itseensä "ihan tarkan päälle". Hän sanoo myös uskovansa, että puheenjohtajaehdokkaita löytyy sopiva määrä ja molemmista sukupuolista.

SDP:n puheenjohtajana 12 vuotta toiminut Paavo Lipponen jättää tehtävän kesäkuun puoluekokouksessa. Vahvimpana seuraajaehdokkaana on pidetty juuri Heinäluomaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.