Kalle Rovanperän ilme kertoo kaiken – Toyota mokasi, mutta tämä sekava hetki saattoi sinetöidä suomalaistähden voiton!

Kroatian MM-rallin päätöspäivän puheenaiheeksi nousi rengastrategia, joka oli nostaa Hyundain Ott Tänakin kisan voittoon ohi Toyotan Kalle Rovanperän. Lopulta suomalaisässän ihmeveto varmisti ykköstilan Rovanperälle

Kun rallitähdet kaasuttelivat kohti sunnuntain neljän erikoiskokeen ratkaisukokonaisuutta, Rovanperällä oli käytössään neljä kovaa rengasta ja kaksi sadekelin rengasta. Tänak puolestaan luotti neljään pehmeään renkaaseen ja kahteen sadekumiin. 

Toyota-talli muutti strategiaansa viime hetkellä reagoimalla Tänakin valintoihin. Tallin väki vaihtoi Rovanperän auton konttiin kahden käytetyn pehmeän renkaan tilalle saderenkaat. Tämä aiheutti hämmennystä suomalaiskuskissa, joka piti tätä tallipomo Jari-Matti Latvalan mukaan virheenä.  

Pääkuvan video: Toyota-pilttuussa kuhinaa, kun se käynnisti viime hetkien sekavan rengasruletin – Kalle Rovanperän ilme kertoo kaiken. 

Rovanperän merkittävä johto vaihtui kakkospaikaksi kisan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Tänakilla oli käytössään kostealla asfaltilla huomattavasti paremmin toimineita pehmeitä renkaita suomalaisen kovien kumien sijaan. Toyota teki siis virheen pehmeiden ja kovien renkaiden valitsemisen välillä. 

Mutta Toyotan tekemä viime hetken ratkaisu ottaa konttiin sadekelin kumeja saattoi varmistaa lopulta Rovanperän voiton, sillä suomalaisella oli ratkaisupätkällä autonsa alla kaksi kovaa rengasta ja kaksi sadekelin rengasta.  

Alla olevalle videolla Latvalan hämmästelevät kommentit "ihmelapsi" Rovanperästä kisan voiton varmistuttua sekä kisan ratkaisuhetket, joita ei kannata missata!

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat