Mainos

Kalevi Jäntin palkinto Asko Sahlbergille

Asko Sahlberg palkittiin tämän vuoden Kalevi Jäntin palkinnolla. Hän sai tunnustuksen tänä syksynä ilmestyneestä esikoisromaanistaan Pimeän ääni. Sahlberg vastaanotti 75 000 markan palkinnon tänään Helsingissä.
-Sahlbergin Pimeän ääni on harvinaisen valmis esikoisromaani, jossa niukkuudessaan tehokas tyyli ja iloton elämänkuva heijastavat toisiaan. Romaanin ihmiset löytävät vain ohimenevinä hetkinä muita kaltaisiaan yksinäisiä ja kovettavat tunteensa kuoriksi peloilleen, sanotaan palkinnon perusteluissa.
-Tihkuvan kylmät lauseet ja ihmisten hyytävä yksinäisyys antavat aiheen pitää romaania uuseksistentialistisena Camus'n Sivullisen perillisenä.

Vuonna 1964 syntynyt Sahlberg on asunut Ruotsissa Göteborgissa vuodesta 1996 alkaen. Ennen Ruotsiin muuttoaan hän on toiminut Suomessa kymmenisen vuotta toimittajana, mainostoimittajana ja päätoimittaja-lehdenkustantajana pienlehdissä.

Kalevi Jäntin rahasto on perustettu vuonna 1942 kannustamaan lahjakkaita nuoria kirjailijoita. Aikanaan palkinnon ovat saaneet muiden muassa Aila Meriluoto, Väinö Linna, Pentti Saarikoski ja Heikki Turunen. Rahaston palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna puheenjohtajana lääketiet. lis. Satu Jäntti-Alanko ja jäseninä fil. lis. Ritva Haavikko, professori Vilho Viksten, kirjailija Tiina Kaila, professori Hannes Sihvo ja toimitusjohtaja Jaakko Jäntti.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja