Mainos

Kaleva: Uusi hätäkeskustietojärjestelmä on heikentänyt poliisin toimintavalmiusaikoja – Poliisitarkastaja: "Ennen mentiin enemmän perstuntumalla"

Poliisin toimintavalmiusaika oli alkuvuodesta huonoin kymmeneen vuoteen, kertoo sanomalehti Kaleva. Syynä tähän on poliisin mukaan uusi Erica-hätäkeskustietojärjestelmä.

Tammi-heinäkuussa toimintavalmiusaika koko maassa oli keskimäärin 10,7 minuuttia kiireellisimmissä A-luokan hälytystehtävissä. Se on yli minuutin enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Erica-järjestelmä nostaa yhä enemmän hälytystehtäviä A-luokkaan. Kiireellisimpään luokkaan nousee nyt paljon sellaisia tehtäviä, jotka ennen hoidettiin B-tasoisena.

Esimerkiksi tieto epäillyllä näpistelijällä mukana olevasta veitsestä voi nyt nostaa tehtävän A-luokkaan, vaikka aiemmin se olisi saatettu hoitaa B-tehtävänä, jos näpistelijä oli rauhallinen.

A-luokan tehtävien määrä onkin alkuvuonna kasvanut selvästi, kun taas B-luokan tehtävien määrä väheni.

– Poliisin antamia tehtävänkäsittelyohjeita, joiden perusteella kiireellisyys määräytyy, noudatetaan entistä tarkemmin. Ennen kiireellisyysluokka oli vapaammin valittavissa ja mentiin enemmän perstuntumalla, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Marko Savolainen kertoo.

A-kiireellisyysluokan tehtävä keskeyttää vähemmän kiireellisen tehtävän, jos sen keskeyttäminen on mahdollista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja