Kaleva: Uusi hätäkeskustietojärjestelmä on heikentänyt poliisin toimintavalmiusaikoja – Poliisitarkastaja: "Ennen mentiin enemmän perstuntumalla"

Poliisin toimintavalmiusaika oli alkuvuodesta huonoin kymmeneen vuoteen, kertoo sanomalehti Kaleva. Syynä tähän on poliisin mukaan uusi Erica-hätäkeskustietojärjestelmä.

Tammi-heinäkuussa toimintavalmiusaika koko maassa oli keskimäärin 10,7 minuuttia kiireellisimmissä A-luokan hälytystehtävissä. Se on yli minuutin enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Erica-järjestelmä nostaa yhä enemmän hälytystehtäviä A-luokkaan. Kiireellisimpään luokkaan nousee nyt paljon sellaisia tehtäviä, jotka ennen hoidettiin B-tasoisena.

Esimerkiksi tieto epäillyllä näpistelijällä mukana olevasta veitsestä voi nyt nostaa tehtävän A-luokkaan, vaikka aiemmin se olisi saatettu hoitaa B-tehtävänä, jos näpistelijä oli rauhallinen.

A-luokan tehtävien määrä onkin alkuvuonna kasvanut selvästi, kun taas B-luokan tehtävien määrä väheni.

– Poliisin antamia tehtävänkäsittelyohjeita, joiden perusteella kiireellisyys määräytyy, noudatetaan entistä tarkemmin. Ennen kiireellisyysluokka oli vapaammin valittavissa ja mentiin enemmän perstuntumalla, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Marko Savolainen kertoo.

A-kiireellisyysluokan tehtävä keskeyttää vähemmän kiireellisen tehtävän, jos sen keskeyttäminen on mahdollista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja