Mainos

Kaksikerroksisen olohuoneen muutos Käpylässä

Muutoskohteena on pariskunnan juuri hankkiman asunnon kaksikerroksinen olohuone. Muutoksen suunnitteli Milla Alftan.

Asunto on ihanan valoisa ja avara, mutta ennen kaikkea asukkaat haluavat kodista viihtyisän ja tunnelmallisen. He eivät pidä kirkkaasta yleisvalosta, vaan olohuoneeseen halutaan hämyisämpää fiilistä ja pienillä tunnelmavaloilla sitä tullaankin varmasti saamaan mukavasti aikaiseksi.

Molemmat asukkaat tekevät töitä luovalla alalla, joten myös sisustuksessa saisi olla persoonallista otetta. He eivät myöskään pelkää voimakkaita värejä, joten niitäkin tullaan kyllä käyttämään.

Yläkertaan tulee miehen työhuone, jossa tapahtuu pienimuotoista äänitystyötä, joten se tila pitäisi tarvittaessa saada erotettua olohuonetilasta. Olohuoneessa taas oleskelun lisäksi myös ruokaillaan ja tänne tullaankin hankkimaan uusi ruokapöytä ja tuolit ja mahdollisesti myös muita uusia kalusteita. Osittain tietysti tullaan käyttämään myös vanhoja kalusteita.

Lähes kaikki tekstiilit uusitaan, kuten myös seinä- ja lattiapinnat. Myös yksi asukkaiden jo jonkun aikaa haaveissa ollut elementti, eli hormiton takka tänne tullaan hankkimaan. Ja se jos mikä tulee luomaan sitä kaivattua tunnelmaa.

Valoisuus säilyi, tummalla lattialla ryhtiä tilaan

Käpylän upeaan ja persoonalliseen kotiin on päästy asettumaan pitkän remonttiurakan päätteeksi. Asukkaat ovat oikein tyytyväisiä sillä kodista tuli viihtyisä ja heidän itsensä näköinen. He tuumasivatkin, että nyt kotona tullaan viettämään entistä enemmän aikaa.

Vanhoista kalusteista uuteen kotiin tuotiin ainoastaan sohva, sohvapöydän yläpuolella oleva paperivalaisin, lehmäntalja sekä näyttävä Buddha-taulu, jonka ympärille koko sisustussuunnitelmaa lähdettiin rakentamaan.

Asunto on ihanan avara ja valoisa ja tietysti se haluttiin pitääkin sellaisena. Tummalla lattialla saatiin kuitenkin ryhtiä koko tilaan. Lattia on kotimainen Timberwisen puulattia, joka tuo lämmintä arvokkuutta ja sen vaaleampi eläväinen pinta takaa sen, ettei tilasta tullut kuitenkaan liian synkkää.

Yhteen seinään laitettiin erikoinen ja näyttävä, vähän tummempi tapetti luomaan myös vaaleudelle kontrastia. Sen pinnassa on upea heijastava kiilto, joten se ei tunnu kuitenkaan liian tummalta. Tätä ruosteen sävyä löytyy myös muualta asunnosta. Tässäkin inspiraatio lähti liikkeelle tästä Buddha-taulusta. Sieltä löytyy nimittäin kivoja ruosteen vivahteita ja siitä synty idea käyttää sitä sisustuksessa.

Takka kuin elävä taulu

Ensimmäisiä löytöjä oli tyylikäs ruosteenvärinen hormiton design-takka. Se on kuin elävä taulu ja luo upeasti sitä asukkaiden kaipaamaa tunnelmaa. Hormiton takka on loistava vaihtoehto asuntoon, missä ei ole hormia, koska takka toimii biopolttoaineella.

Huoneeseen haluttiin luoda rauhallinen, mutta lämpöinen värimaailma, minkä vuoksi seinät maalattiin harmahtavalla beigellä. Se luo ehdottomasti enemmän tunnelmaa kuin alkuperäinen valkoinen väri seinissä. Tehostevärit sisustukseen löydettiin jälleen Buddhasta. Taulun pariksi valittiin sisustuksen toinen iloinen väripilkku, eli isännän ihka oma nojatuoli.

Mikäs on sen mukavampaa, kuin rentoutua työpäivän päätteeksi pirteän oranssissa nojatuolissa, jossa voi vaikka keinuttaa itsensä päiväunille. Nojatuoli on nimittäin keinutuoli ja rahi tuo vielä lisää mukavuutta. Pieni hylly nojatuolin vieressä toimii oivana aputasona vaikka juomalasille.

Myös ruokailu tapahtuu olohuoneessa. Ruokapöytäryhmä on aitoa suomalaista käsityötä ja se on upea raikastus tähän muuhun värimaailmaan. Pöydän kaunis viilutettu pinta tuo linjakkaaseen muotokieleen viimeistellyn säväyksen ja upea, myös kotimainen Octo-kattovalaisin kruunaa pöydän komeudellaan.

Valaisimilla hämyistä tunnelmaa

Tv-kaluste sopii tyyliltään erinomaisesti ruokaryhmän kanssa ja sen kaunis tumma sävy tulee hienosti esiin vaaleasta seinästä. Se on vähän persoonallisempi ratkaisu tv:n esillepanoon sisustuksessa. Näin tv:kin istuu sulavasti muuhun ympäristöön.

Valaisimilla haluttiin saada tarvittaessa mukavan hämyistä tunnelmaa aikaiseksi. Kirkkaampia kattolamppuja käytetään lähinnä siivotessa, mutta muuten lähtökohtana oli luoda valoilla sydämellinen ja lämminhenkinen tunnelma. Nämä seinävalaisimet ja näyttävä lattiavalaisin on myös kotimaista työtä ne valaisevat upeasti erikoista tapettia ja tuovat sen kauniin metallisen kiillon hienosti esiin.

Buddhan alla oleva näyttävä senkki erottuu hyvin muista suoralinjaisemmista kalusteista. Sen haluttiinkin olevan ihan omanlaisensa yksilö. Myös ruosteinen koristelevy sen pinnassa sitoo kalusteen hauskasti esim. sen läheisyydessä olevaan takkaan ja tapettiseinään. Senkin päällä oleva valaisin on myös upea yksityiskohta.

Siro pieni sohvapöytä sopii kivasti sohvan edustalle ja isompaa pöytää ei kaivattukaan, kun pienet tummat apupöydät toimivat kätevästi laskutilana tarvittaessa esimerkiksi läppärille tai vaikka viinilasille. Pehmeä matto taas sitoutuu sohvan väritykseen tuoden tähän muhkean pehmeään oleskelunurkkaukseen entistä enemmän rentoa tuntua.

Verhoilla tuotiin persoonallista ilmettä sisustukseen ja koska asukkaat eivät oikein ole verhoihmisiä, eivät ihan perinteiset verhot olisikaan tulleet kysymykseen. Nahkapunosverhot jätettiin vähän ylipitkiksi, jolla saatiin rentoa ilmettä aikaan.

Yläkerrassa on miehen työhuone, jossa tapahtuu myös äänitystoimintaa. Tarvittaessa hän saa eristettyä työtilan muusta tilasta vetämällä paksut verhot huoneiden välille. Verhoissa oleva metallinhohtoinen lanka luo viimeisen silauksen verhojen tummaan pintaan, sointuen erinomaisesti tapetin sävyihin, ja ne tuovat muutenkin kontrastia vaaleisiin seiniin.

Tyynyillä ja torkkupeitteillä tuotiin vielä kaunista oranssia ja keltaista tehosteeksi sisustukseen ja ne toimivat oivana parina pirteälle nojatuolille ja taululle. Täällä on mukava nauttia lämpöisestä tunnelmasta, kun ulkona pauhaavat syysmyrskyt!

Lattia:

Tammi Classic, harjattu, öljyvahattu Black White

Timberwise

www.timberwise.fi

Tapetti:

Nobilis Platine Pla 210 / 94,30€ rulla

Lauritzon´s

Tehtaankatu 24, Helsinki, 09-27066870

www.lauritzon.fi

Seinämaalit:

Tikkurila Symphony V484 ja X484

Maali Harmony sisustusmaali, himmeä

Tikkurila, www.tikkurila.fi

Hormiton design-takka n. 1500,-

Tipico

09-2710188, gsm 0400-882292

www.hormitontakka.fi

Kalusteet:

-lipasto 1.450,-

-pöytävalaisin 195,-

-lautaset 28,- / kpl

-oranssin kukan ruukku 35,-

-pienet koristekipot 12,-

-kynttilät / 4 kpl paketti 35,-

-valokuvakehys 43,-

-kelt.oranssi tyyny 65,-

-kuviollinen tumma tyyny 65,-

Sisustusliike S.a.l.i.

Korkeavuorenkatu 5, Helsinki, 09-6947175

www.sisustusliikesali.fi

-nojatuoli alk. 960,-

- rahi alk. 255,-

-Octo-kattovalaisin alk. 537,-

Vepsäläinen

Juvankartanontie 11, Espoo, puh. 020 7801471 www.vepsalainen.com

Irina Påttin valaisimet:

-WF valaisin

40x25cm, pellava/paperi á 207,-

-TF valaisin

150x70cm, pellava/paperi 1.196,-

-Paletti-sohvapöytä 380,-

-pieni seinähylly 100,-

Casuarina

Fredrikinkatu 30, Helsinki 09-68558580

www.casuarina.net

-tilanjako-ovi 695,-

Decor Sisustus / Kirena Art

Caloniuksenkatu 10, Helsinki, 09-442670, 040-5375214

www.decorsisustus.com

-matto (sohvan edustalla) 544,-

Don Goffo,Korkeavuorenkatu 2, Helsinki, 09-68427890

www.dongoffo.fi

-ruokapöytä 1.272,-

-penkki 635,-

-tv-kaluste n. 1.600,- (teetetty mittojen mukaan)

Me Kalustajat ,Kaskitie 1, Järvenpää, 09-27091280

www.mekalustajat.fi

-nahkapunosverhot n. 150,-/m

Vallila Interior Nilsiänkatu 15, Helsinki, 0207-767700

www.vallilainterior.fi

-yläkerran verhot: Cesaro Zeus 2, 100€/m

Kuisti Collection, Tehtaankatu 24, Helsinki

010-4709500

-verhotangot

Anja Pesola Oy

Hyttitie 6, Helsinki, 09-8362150

www.anjapesola.fi

-oranssi tyyny 55,-

-kangasservetit 4 kpl, 14,-

-servettirenkaat 7,50 / kpl

-vaalea tyyny 40x60, 57,-

-vaalea tyyny 50x50, 55,-

Sisustus Nalle

Yrjönkatu 32, Helsinki,09-3417760

www.sisustusnalle.fi

-istuintyynyt

-aterimet

-tuikkukynttilät

Benico, Yrjönkatu 31, Helsinki 09 - 694 0336

-kynttilänjalat (ruokapöydällä) 35,- ja 43,-

-kynttilänalustat 12,- / kpl

-ruosteiset koristelehdet

Anne´s Past & Present

Mariankatu 14, Helsinki 050-5671847

www.pastpresent.fi

-Mohair torkkuhuopa 115x180, keltainen 290,-

-torkkuhuopa 110x180, oranssi 205,-

-kynttilä 19,50€

Boknäs, Fabianinkatu 29, Helsinki 09-47703240

www.boknas.fi

-viherkasvit + ruukut

-tabletit 9,90€ / kpl

-lasinalustat 9,90€ / 4 kpl

Stockmann, Helsinki www.stockmann.fi

Asukkaiden kalusteet vanhasta kodista:

-lehmäntalja

-sohva

-Buddha-taulu

-paperivalaisin (sohvan yläpuolella)

Sisustussuunnittelu:

www.alftan.fi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.