Mainos

Kaksi uskontoa, yksi rakkaus – Kahden uskontokunnan häät

Toisistaan eroavat uskonnolliset näkemykset eivät estä rakkautta roihahtamasta. Mitä tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelee kahden uskontokunnan edustajan yhteistä juhlaa?

Eri uskontokuntaa edustavan kumppanin valinta asettaa haasteita hääjuhlalle. Mitä tulisi ottaa huomioon? Wedding.theknot.com kertoo.

Vierailkaa toistenne kotona

Vierailkaa toistenne kotona jo aikaisessa vaiheessa, ja mahdollisimman usein. Varsinkin jos kyseessä on kahden eri uskonnon lisäksi kulttuurien välinen liitto, on tärkeää saada tutustua toiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Näin pääsette myös näkemään normaalia perhearkea sekä sitä, mitä kumppani mahdollisesti odottaa omalta perhe-elämältään.

Tutustukaa toistenne uskontoihin. Vaikkette aikoisi harjoittaa uskontoa päivittäin, perustiedot uskonnosta antavat paljon tietoa kumppanin vakaumuksesta ja siitä, mihin hän uskoo, ja mistä hänen arvomaailmansa kumpuaa. Pappi tai muu asiasta tietävä ulkopuolinen voi auttaa teitä tässä.

Olkaa pitkään kihloissa, ja keskustelkaa asioista, jotka avioliitossa saattaisivat aiheuttaa kitkaa. Uskonnon osa tulevassa perheessänne tulee kartoittaa tarkkaan. Mitään ei tarvitse lyödä peruuttamattomasti lukkoon, mutta jutustelun jälkeen olette ainakin selvillä siitä, mitä voitte odottaa tulevaisuudelta.

Tehkää juhlasta itsenne näköinen

Jos vanhempanne hermoilevat uskonnollisten erimielisyyksien vuoksi, ymmärtäkää heitä: he surevat kenties omia odotuksiaan, jotka eivät nyt toteudu. Lähipiirin odotukset voi ottaa huomioon hääjuhlaa suunniteltaessa: mitä perheesi odottaa juhlalta, mikä heille on tärkeää? Mistä sinä voisit luopua, jotta kumppanisi saisi oman toiveensa toteutettua? Seremoniaan ja juhlavastaanottoon on mahdollista sisällyttää elementtejä kummastakin kulttuurista, jotta kaikki saavat kokea unelmiensa juhlan.

Keskustelkaa avoimesti alusta asti, ja avatkaa suunnitelmianne myös perheillenne. Kaikkien juhlassa kiinteästi mukana olevien tulee tietää, mitä on luvassa, ja millaisiin ohjelmanumeroihin he kenties pääsevät osallistumaan. Antakaa lähipiirillenne aikaa sopeutua ajatukseen, älkääkä olko aggressiivisesti puolustuskannalla, jos päätöksistänne syntyy keskustelua. Tarkoitus on olla avoin, joten rakentaville mielipiteille on varmasti tilaa.

Tehkää juhlasta itsenne näköinen. Joillekin pareille traditiot ovat tärkeitä, toiset taas haluavat juhlia rennosti, ilman liikoja virallisuuksia. Ottakaa huomioon toistenne toiveet: millaisia asioita kumpikin on lapsesta asti toivonut saavansa häihinsä? Hääjuhlaa suunnitellessa pääsette varmasti hiomaan kompromissintekotaitojanne, joista on avioliiton aikana vain hyötyä.

MTV3/Helmi
Lähde: Wedding.theknot.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.