Mainos

Kaksi kuoli tasoristeysonnettomuudessa Haukiputaalla

Kaksi ihmistä kuoli tasoristeysonnettomuudessa Haukiputaalla tänään alkuillasta.

Onnettomuus sattui Asemankylällä osittain vartioidussa tasoristeyksessä hieman ennen kello 19:ää, kun henkilöauto ajoi Rovaniemeltä Oulun suuntaan matkalla olleen henkilöjunan alle. Henkilöauto raahautui veturin edessä miltei puolen kilometrin matkan, ennen kuin juna saatiin pysähtymään.

Auto oli ruttaantunut niin pahasti junan alle, etteivät paikalle ensimmäisenä ehtineet paloviranomaiset osanneet varmuudella sanoa, oliko autossa ollut muitakin matkustajia. Poliisin tietojen mukaan surmansa saivat mies ja nainen.

-Tasoristeys on osittain vartioitu. Siinä on kellot ja valot, kertoi palomestari Antti Hanhineva Haukiputaan palokunnasta. Junan matkustajat selvisivät onnettomuudesta pelkällä säikähdyksellä.

-He kertoivat, että oli tuntunut vain pieni tärähdys ja kuulunut ääntä. Millään muulla tavoin he eivät olleet havainneet onnettomuutta, Hanhineva kertoi. Juna vaurioitui sen verran, ettei se pystynyt liikkumaan omin avuin edes sen vertaa, että raivaajat olisivat saaneet alle ruttaantuneen auton irti.

-Junasta oli mennyt ilmaletkuja poikki ja sen takia jouduimme odottamaan Oulusta tullutta VR:n omaa raivauskalustoa, Hanhineva lisäsi. Junan runkoa vedettiin iltamyöhällä Haukiputaan asemalle.

Raiteet eivät vaurioituneet


Onnettomuusjunan matkustajat kuljetettiin linja-autoilla perille Ouluun ja Kokkolaan. Korvaava juna lähti Oulusta kohti Kokkolaa noin tunnin myöhässä aikataulusta. VR:n mukaan onnettomuudesta ei koitunut raiteille pahoja vaurioita, joten illan loput junat voidaan ajaa rataosuuden läpi normaalisti.

Helsingistä päivällä yhden aikaan lähteneen pikajunan matkustajat kuljetetaan Oulusta Rovaniemelle linja-autoilla. Matkustajien arvellaan olevan perillä puolenyön jälkeen, noin puolitoista tuntia aikataulusta myöhässä. Oulusta Kouvolaan matkaava yöjuna pääsi liikkeelle noin puoli tuntia aikataulusta myöhässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.