Kaiken voittanut pesäpalloilijatar lopettaa uransa 26-vuotiaana

Superpesiksessä 1999 debytoinut Sirpa Pollari ja vuotta myöhemmin pääsarjauransa aloittanut Roope Korhonen on valittu ensikertalaisina vuoden pesäpalloilijoiksi pesäpallokauden päätösristeilyllä Itämerellä.

Kyse on suurimmasta henkilökohtaisesta kunnianosoituksesta, jonka pesäpalloilija voi saada.

26-vuotias Pollari on edustanut Lapuan Virkiää koko pääsarjauransa ajan. Yhteensä kahdeksasta SM-mitalista kolme on kultaisia, viimeisin päättyneeltä kaudelta. Henkilökohtaisina meriitteinä Pollarilla on 10 naisten Itä-Länsi-edustusta ja kolme valintaa kultaisen räpylän saajaksi pelaajien äänestämänä parhaana ulkopelaajana. Vuoden naispesäpalloilija on itseoikeutetusti myös vuoden lukkari, neljättä kertaa urallaan.

Lehdistötilaisuudessa Pollari kuitenkin totesi, että pesäpallo saa nyt jäädä.

– Tosi mahtava olo on, ei voisi ura juuri hienommin päättyä.

Sotkamon Jymyn Korhonen on pelannut 12 kautta Superpesiksessä ja voittanut jokaisella kerralla SM-mitalin. Syksyn mestaruus oli seurauskolliselle Jymyn kasvatille uran seitsemäs. Tehopelaaja 2010 ja pudotuspelien arvokkain pelaaja 2009 on yltänyt viimeisten seitsemän kauden aikana kuudesti parhaaksi yhdeksikön kotiuttajaksi. Korhonen on pelannut seitsemän kertaa miesten Itä-Länsi-ottelussa.

– Jo harjoituskaudella laitoin tavoitteeksi, että istun tällä paikalla tänään. Tämä on unelmien täyttymys, tätä olen halunnut, Korhonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat