Kahdeksan jäljellä – Japani naisten MM-jalkapallon puolivälieriin

Hallitseva maailmanmestari Japani eteni keskiviikon vastaisena yönä puolivälieriin naisten jalkapallon MM-turnauksessa Kanadassa.

Japani löi Vancouverissa pelatussa neljännesvälierässä MM-ensikertalaisen Hollannin 2-1. Ennakkosuosikki Japani hallitsi ottelua alusta lähtien, ja Saori Ariyoshi vei Japanin johtoon jo 10. minuutilla ampumalla paluupallon sisään.

Japanilla oli avauspuoliajalla paljon hyviä paikkoja lisäosumiin, mutta sen viimeistely oli takkuista.

Toisella puoliajalla Hollanti pääsi lähelle tasoitusta, mutta maalivahti Ayumi Kaihori pelasti maaliviivalta Kirsten van de Venin yrityksen. Mizuho Sakaguchi laukoi 78. minuutilla 2-0-maalin, jossa oli jo ratkaisun makua.

Van de Ven puski Hollannin ainoan maalin loppuminuuteilla.

MM-turnauksen kahdeksan viimeistä joukkuetta ovat nyt selvillä. Puolivälierissä Japani kohtaa Australian. Muut puolivälieräparit ovat Saksa-Ranska, USA-Kiina ja Kanada-Englanti.