Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kaarinan pikapullat

Julkaistu 17.02.2003 13:28(Päivitetty 11.02.2008 09:55)

1 dl sokeria
2 munaa
1 dl juoksevaa- tai sulatettua margariinia tai voita
2 dl ruokakermaa tai maitoa
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl leivinjauhetta

rusinoita
appelsiinimarmeladia, omena- tai vadelmahilloa

n. 100 g pakastettua murotaikinaa
raesokeria

1. Sekoita keskenään sokeri ja munat.
2. Lisää rasvasula, ruokakerma, kardemumma sekä suola ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnes aineet ovat tasaisesti sekoittuneet.
4. Levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle tai käytä muffinipeltiä voideltuna. Voit myös levittää paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin tai käyttää silikonista muffinivuokaa, jota ei myöskään tarvitse voidella.
5. Jaa taikina kahden lusikan avulla syvennyksiin jätä 1-2 cm kohoamistilaa.
6. Ripottele leivonnaisten keskelle rusinoita ja pane noin 1 teelusikallinen marmeladia päälle.
7. Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja ota siitä sydän- tai muulla haluamallasi muotilla pikkuleipiä ja pane pullan keskelle marmeladin päälle. Ripottele päälle raesokeria.
8. Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-18 minuuttia riippuen leivonnaisten koosta.

Vinkkejä:

* Jos kotona ei ole kuivahiivaa voit korvata sen käyttämällä saman verran leivinjauhetta.
* Voit käyttää myös kiinteää vadelmahilloa pullien täytteeksi, jätä silloin rusinat pois.
* Leikkaa tukevalla veitsellä vähän sulaneesta murotaikinasta ja pakasta loput taikinasta odottamaan myöhempää käyttöä.
* Jos jätät murotaikinasydämen pinnalta pois voit ripottella päälle myös suolapähkinä- tai pähkinärouhetta sekä raesokeria.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • Eilen17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • Eilen15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • Eilen12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"