Mainos

Jyväskylän onnettomuuden syy yhä arvoitus

Jyväskylä junaonnettomuuden syytä ei saatu vielä tänäänkään selville. Jyväskylän ratapiha on nyt tyhjennetty onnettomuusvaunuista, ja matkustajat ovat voineet ryhtyä noutamaan vaunuihin jääneitä tavaroitaan. Myös onnettumuuden uhreja on muistettu tänään.

Jyväskylän ratapihalla vaurioitunut raide saadaan ajokuntoon todennäköisesti huomenna puoleenpäivään mennessä.
-Onnettomuudessa vaurioitui ratapihalla myös toinen vaihde, joten korjauksessa menee aikaa enemmän kuin aiemmin arvioitiin. Töitä hidastaa myös routa, selvittää asemapäällikkö Mikko Näkkilä. Normaalisti ratapihalla henkilöliikenne liikennöi kolmella raiteella, joista yksi on korjauksen takia pois käytöstä. Korjaustyöt ovat hidastaneet liikennettä lähinnä vain silloin, kun junien on ollut tarkoitus lähteä kaikilta kolmelta raiteelta yhtä aikaa. Sunnuntaina korjaustyöt eivät mainittavasti vaikuttaneet liikenteeseen.

Rikkoutuneen raiteen sähköistystyöt vievät aikaa pitkälle ensi viikkoon, sillä mm. sähköpylväiden perustuksia joudutaan valamaan. Kaikki onnettomuusraiteella olleet junanvaunut saatiin siirretyiksi jo myöhään eilen illalla. Vaunuista yhdeksän on tarkoitus viedä korjattaviksi VR:n konepajalle Turkuun ja kaatuneet kaksi vaunua Pasilan konepajalle. Näkkilän mukaan kaksi veturin lähintä vaunua joutuvat romutettaviksi. Tutkintalautakunta ryhtyy vaunujen tekniseen tutkimukseen sitten, kun ne on saatu konepajoille. Ensimmäiset kiireelliset tutkimukset paikan päällä tehtiin jo eilen.

Jyväskylässä muistojumalanpalvelus

Jyväskylän kaupunkiseurakunta muisti tänään junaonnettomuuden uhreja jumalanpalveluksissaan. Kaupunginkirkossa kello 10 toimitetun jumalanpalveluksen yhteydessä pidettiin onnettomuudessa menehtyneiden ja heidän omaistensa muistohetki.

Jyväskylän onnettomuuden kalustovahingot kymmeniä miljoonia

Jyväskylän onnettomuudessa vaurioituneen junakaluston vahingot nousevat kymmeniin miljooniin markkoihin.
-Jokelan junaturman kalustovahingot olivat noin 30 miljoonaa markkaa. Jyväskylän onnettomuudessa on kyse suunnilleen samoista luvuista, arvioi VR-Yhtymän talousjohtaja Veikko Vaikkinen. Vaikkisen mukaan vahinkojen suuruutta on mahdotonta arvioida tarkkaan ennen kuin onnettomuusjunan vaunut on tutkittu.
-Summa riippuu myös siitä, verrataanko hintaa uuden kaluston hankkimiseen vai siihen, minkä arvoisia vaunut olivat onnettomuushetkellä. Kustannuksia on tiedossa myös matkustajille maksettavista korvauksista.

Matkatavaroiden omistajat selvillä

Onnettomuusjunassa olleiden matkustajien matkatavarat ovat Jyväskylän poliisilaitoksella, mistä niitä on voinut hakea ja tiedustella aamusta lähtien. Lähes kaikille matkatavaroille on jo löydetty omistajat.
-Matkatavaroiden sisällöstä olemme useimmiten voineet päätellä omistajat. Jos he eivät itse ota meihin yhteyttä, soittelemme heille kohtuullisen ajan kuluttua. Nyt haluamme vielä antaa loukkaantuneidenkin rauhassa toipua, kertoo vanhempi konstaapeli Olavi Pienimäki Jyväskylän poliisilaitokselta.

Poliisilaitokselle kootut tavarat olivat lähinnä junan ensimmäisistä vaunuista, mutta silti ne riittivät täyttämään yhden voimistelusalin. Kateissa olevia tavaroita on poliisin mukaan hyvin vähän; lähinnä hukassa on silmälaseja ja muita pieniä esineitä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.