Mainos

Juokse antiikin Rooma tutuksi, turisti

Roomassa on keksitty uusi tapa esitellä ikuista kaupunkia liikunnallisille turisteille. Juoksemista harrastavat turistit viedään opastetulle juoksulenkille Colosseumin ympäri ja läpi Circus Maximusin. Lähtö on kukonlaulun aikaan, joten loppupäivän voi sitten viettää tavallisena, perinteisenä turistina.

Sightjogging-yritys tarjoaa opastusta juoksulenkeille viidellä eri kielellä. Matkareitti voidaan muokata juoksijoiden toiveiden mukaan. Reitin pituus on yleensä noin 10 kilometriä ja aikaa tunnin verran. Ihan rapakuntoisena tälle sightseeing-kierrokselle ei siis voi lähteä. Tosin yritys lupaa, että joku ryhmästä voi liikkua myös polkupyörällä - tosin se ei ole kaikissa paikoissa Roomaa yhtä ketterä kuin omat jalat.

Juoksulenkkejä voidaan järjestää myös päivisin, mutta yritys suosittelee aikaista aamua, koska silloin ei ole vielä liikenneruuhkia eikä väenpaljoutta nähtävyyksillä.

Yhden tunnin opastettu lenkki maksaa 70 euroa per henkilö tai 140 euroa 2-4 hengen ryhmältä. Opas juoksee tietenkin koko ajan mukana.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.