Mainos

Jukosin omaisuuden arviointi alkoi

Öljy-yhtiö Jukos ei onnistunut maksamaan vuoden 2000 verorästejään ajoissa. Määräaika umputui torstain vastaisena yönä.

Ulosottoviranomaiset ovat aloittaneet venäläisen öljy-yhtiön Jukosin omaisuuden arvioinnin Siperiassa. Ulosottoviranomaiset kuitenkin korostavat, että pyrkimyksenä ei ole tuhota Jukosia noin 2,8 miljardin euron verorästeistä.

Jukos ei onnistunut maksamaan vuoden 2000 verorästejään määräaikaan mennessä, koska sen omaisuus on jäädytetty meneillään olevien oikeudenkäyntien vuoksi. Yhtiön entistä johtoa epäillään petoksista ja veronkierrosta. Määräaika umpeutui torstain vastaisena yönä.

Uutistoimisto Tassin mukaan ulosottoviranomaisten päällikkö Andrei Beljakov kertoo, että viranomaiset käyvät Jukosin omaisuutta ja käteisvaroja läpi Siperiassa. Jukos pumppaa suurimman osan öljystä Siperiassa.

Jos Jukos ei vapaaehtoisesti noudata oikeuden päätöstä, ulosottoviranomaiset ovat valmiita taistelemaan tiukasti ja ilman kompromisseja saadakseen verorästejä maksuun.

Osa uskoo yhä edelleen, ettei Venäjän presidentti Vladimir Putin anna yhtiön kaatua konkurssiin, vaan nyt pelataan aikaa. Epäselvää on, kuinka pitkään ratkaisua yhtiön pelastamiseksi voidaan hakea.

Jukosin vangittu pääomistaja ja entinen pääjohtaja Mihail Hodorkovski on eri tietojen mukaan tarjoutunut antamaan osakkeitaan Jukosin velkojen maksuun. Hän omistaa Jukosista 40 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.