Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Juhlanjärjestäjän lyhyt laskuoppi

Copyright MTV Oy 2003
Julkaistu 10.06.2005 10:30

Oletko itse järjestämässä juhlien ruokatarjoilua tai haluat juhlien ohessa kestitä häävieraita? Tässä Sinulle listaa ruokien annosmääristä. Useamman ruokalajin menuissa kannattaa kutakin ruoka-ainetta varata pienempi määrä (esim. noutopöytää suunniteltaessa). Vastaavasti yhden tai kahden ruokalajin aterioille varataan hieman suuremmat määrät. Laskelmat auttavat juhlanjärjestäjää jälkitöissä, tähteitä ei tarvitse pakastaa loppuvuoden tarpeiksi!

Määrät ovat yhtä ruokailijaa kohden.

Alkuruokakeittoa 1,5-2 dl
Pääruokakeittoa 3-5 dl

Lämmintä kastiketta 0,5-1 dl (määräytyy kastikkeen voimakkuuden mukaan)
Salaatin kastiketta 2-3 rkl

Seuraavat määrät ovat raa'an tuotteen painoja:

Lihaa kastikkeessa tai keitossa 100-120 g
Kokolihaa (pihvi, paisti) 120-200 g

Perkaamatonta kalaa 200-300 g
Perattua kalaa, fileetä 120-175 g
Suolattua kalaa (graavi) 50-100 g

Perunoita 150-200 g (3-4 kpl)
Perunasosetta 200-250 g
Perunapaistosta 150-225 g
Vihanneksia (lisäke) 150-200 g
Riisiä (keittämätöntä) 60 g
Pastaa (keittämätöntä) 60 g

Kiisseliä 2 dl
Puuroa 2 dl
Vanukasta, jäätelöä, jäädykettä 100-120 g (makeudesta riippuen)
Juusto tarjottimella 2-4 lajia á 20-40 g

Juomat

Kahvia 2 kkp = 2,5-3 dl
Teetä: kannusta tarjoiltu haudutettu kahvi on pussiteetä juhlavampaa. 10 kupillista saat 2 litrasta vettä ja ½ dl teetä.
Kuohuviini: alkumalja 1½ dl (yhdestä pullosta 6-8 lasillista, magnumpullosta n. 18 lasia)

Lisää aiheesta:

Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaTämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan

  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • 13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • 11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!