Mainos

Juba Tuomola: Näyttää, että olen aina lomalla

Viivin ja Wagnerin isä, sarjakuvantekijä Juba Tuomola, ei lepää kesälläkään. Ajatukset pyörivät jatkuvasti sarjakuvien ympärillä ja ideoita on pakko laittaa paperille, heti kun niitä tulee.

– Mä piirsin jotain idealuonnoksia lentokoneessakin, ei siinä ole mitään paikkaa tai aikaa, vaan kun sattuu tulemaan sellainen fiilis. Voi tietysti kirjoitella jotain kun deadline lähestyy, silloin on vähän tylsempää ja juttuja täytyy puristaa

Juba Tuomola tahkoaa työnsä parissa vuoden ympäri. Keväällä hän sai valmiiksi uuden näytelmäkäsikirjoituksen Viivistä ja Wagnerista ja työ on nyt Helsingin kaupunginteatterissa tutkittavana.

Kesäkuussa ilmestyi uusi kirja, johon on koottu Viivin ja Wagnerin tarinoita menneiltä vuosilta ja lisäksi julkaistiin myös Wagnerin olutkirja, jossa on 120 mallasjuomaan liittyvää sarjakuvastrippiä. Lisäksi työtä piisaa perussarjakuvan tekemisen parissa.

–Ei mulla oikeastaan ole mitään lomia. Strippisarja pyörii koko ajan, yhden joudun lomien takia tekemään etukäteen. Kun se ilmestyy yli 300 kertaa vuodessa, niin ei siinä lomia ehdi pitää, sarjakuvapiirtäjä sanoo.

Pelkkä strippi tympii

Pelkästään strippisarjakuvan piirtäminen turruttaa, joten Juba Tuomola on tietoisesti halunnut laajentaa repertuaariaan viime aikoina.

–Viime syksynä WSOY:lta tuli Frank viettelysten vaunussa, se on piirretty vähän realistisemmin. Olen käynyt Taidehallissa piirtämässä elävää mallia ja anatomian harjoituksia. Minervasta tulee kolmas osa tästä albumista, Tuomola kertoo.

Jubasta ei saa millään kesämiestä, joka erityisesti virkistyisi tai puhkeaisi kukkaan kesäauringossa.

–Kesällä saatan mennä ulos luonnostelemaan ja ideoimaan, jos on hyvä sää. Tykkään olla kotona.

– Yksi kaveri sanoi, että mun elämäntyyli näytti siltä, että olen aina lomalla.

Rentoutua Tuomola kuitenkin tunnustaa osaavansa.

Olen ajat sitten luopunut sellaisesta luterilaisesta etiikasta, etteikö päivällä voisi nukkua.

Yksinäinen puurtaminen kyllästyttää toisinaan sarjakuvataiteilijaa. Työtaukojen ja uusien työkuvioiden lisäksi on astuttava välillä ihmisten pariin:

–Soitan bändissä, olen käynyt tanssikursseilla ja kaikkea tällaista.

Kesäterässä-sarjassa haastattelemme eri alojen tunnettuja vaikuttajia ja kysymme millä mielellä he ovat lomalla. Mitä suuria asioita pyörii mielessä, mitä tekee kun on oikein kunnolla lomalla eli kesäterässä. Huomenna kesästään kertoo MTV3 Uutisten rikostoimittaja, palkittu dekkarikirjailija Jarkko Sipilä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.