Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jouluruoka vaatii viileää

Akun joulujääkaappi
Akun joulujääkaappiAku Ankka
Julkaistu 20.12.2002 11:40(Päivitetty 23.12.2002 18:26)

Jouluna on lupa syödä yötä myöten, mutta pöydän antimet kannattaa silti malttaa kantaa jääkaapin viileyteen siksi aikaa, kun syöminen pitemmäksi aikaa taukoaa. Monet joulun perinteiset herkut ovat nimittäin helposti pilaantuvia elintarvikkeita, joissa ruokamyrkytysbakteerit voivat otollisissa olosuhteissa lisääntyä hyvinkin lyhyessä ajassa.

Helposti pilaantuvia elintarvikkeita on syytä säilyttää jääkaapissa korkeintaan viiden asteen lämpötilassa. Tässä lämpötilassa viihtyvät muun muassa tuore liha, makkarat ja leikkeleet, einesruuat, tuorejuusto sekä kermaa tai liivatetta sisältävät leivokset ja kakut. Joulun kalaherkut kuten kylmäsavukala, graavisuolattu kala ja mäti vaativat vieläkin alhaisemman lämpötilan eli + 3 astetta tai sen alle. Näille tuotteille paras säilytyspaikka on jääkaapin alaosa, joka on kaikkein kylmin.

Kinkun paikka ei ole parvekkeella

Paistettu kinkkukin säilyy aterioiden välillä parhaiten jääkaapissa. Ulkona säilytettävä kinkku altistuu lämpötilan vaihteluille, mikä heikentää sen säilyvyyttä. Ruoka-aikaankaan koko kinkkua ei kannata kantaa pöytään lämpenemään. Paljon suositeltavampaa on leikata kinkusta sopiva määrä viipaleita valmiiksi tarjoiluastiaan.

Pakastettuna ostettu kinkku säilyy pakastelämpötilassa (- 18 astetta) noin 3-4 kk ja jääkaapissa noin viikon. Kypsänä ostettu kinkku säilyy alle 6 asteen lämpötilaan säädetyssä jääkaapissa pari viikkoa ja alle 4 asteen lämpötilassa 2-3 viikkoa. Tuore, suolattu kinkku säilyy kahdeksan asteen jääkaapissa noin viikon. Aattoaterialle paistettu kinkku on syytä pistellä poskeen viikon kuluessa eli uuteen vuoteen mennessä.

(Finfood)

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • Eilen17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • Eilen09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"