Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jouluruoka vaatii viileää

Akun joulujääkaappi
Akun joulujääkaappiAku Ankka
Julkaistu 20.12.2002 11:40(Päivitetty 23.12.2002 18:26)

Jouluna on lupa syödä yötä myöten, mutta pöydän antimet kannattaa silti malttaa kantaa jääkaapin viileyteen siksi aikaa, kun syöminen pitemmäksi aikaa taukoaa. Monet joulun perinteiset herkut ovat nimittäin helposti pilaantuvia elintarvikkeita, joissa ruokamyrkytysbakteerit voivat otollisissa olosuhteissa lisääntyä hyvinkin lyhyessä ajassa.

Helposti pilaantuvia elintarvikkeita on syytä säilyttää jääkaapissa korkeintaan viiden asteen lämpötilassa. Tässä lämpötilassa viihtyvät muun muassa tuore liha, makkarat ja leikkeleet, einesruuat, tuorejuusto sekä kermaa tai liivatetta sisältävät leivokset ja kakut. Joulun kalaherkut kuten kylmäsavukala, graavisuolattu kala ja mäti vaativat vieläkin alhaisemman lämpötilan eli + 3 astetta tai sen alle. Näille tuotteille paras säilytyspaikka on jääkaapin alaosa, joka on kaikkein kylmin.

Kinkun paikka ei ole parvekkeella

Paistettu kinkkukin säilyy aterioiden välillä parhaiten jääkaapissa. Ulkona säilytettävä kinkku altistuu lämpötilan vaihteluille, mikä heikentää sen säilyvyyttä. Ruoka-aikaankaan koko kinkkua ei kannata kantaa pöytään lämpenemään. Paljon suositeltavampaa on leikata kinkusta sopiva määrä viipaleita valmiiksi tarjoiluastiaan.

Pakastettuna ostettu kinkku säilyy pakastelämpötilassa (- 18 astetta) noin 3-4 kk ja jääkaapissa noin viikon. Kypsänä ostettu kinkku säilyy alle 6 asteen lämpötilaan säädetyssä jääkaapissa pari viikkoa ja alle 4 asteen lämpötilassa 2-3 viikkoa. Tuore, suolattu kinkku säilyy kahdeksan asteen jääkaapissa noin viikon. Aattoaterialle paistettu kinkku on syytä pistellä poskeen viikon kuluessa eli uuteen vuoteen mennessä.

(Finfood)

Lisää aiheesta:

Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksenJoulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:02
    Elektroniikka

    Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksen

  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • Eilen16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen