Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jouluruoka vaatii viileää

Akun joulujääkaappi
Akun joulujääkaappiAku Ankka
Julkaistu 20.12.2002 11:40(Päivitetty 23.12.2002 18:26)

Jouluna on lupa syödä yötä myöten, mutta pöydän antimet kannattaa silti malttaa kantaa jääkaapin viileyteen siksi aikaa, kun syöminen pitemmäksi aikaa taukoaa. Monet joulun perinteiset herkut ovat nimittäin helposti pilaantuvia elintarvikkeita, joissa ruokamyrkytysbakteerit voivat otollisissa olosuhteissa lisääntyä hyvinkin lyhyessä ajassa.

Helposti pilaantuvia elintarvikkeita on syytä säilyttää jääkaapissa korkeintaan viiden asteen lämpötilassa. Tässä lämpötilassa viihtyvät muun muassa tuore liha, makkarat ja leikkeleet, einesruuat, tuorejuusto sekä kermaa tai liivatetta sisältävät leivokset ja kakut. Joulun kalaherkut kuten kylmäsavukala, graavisuolattu kala ja mäti vaativat vieläkin alhaisemman lämpötilan eli + 3 astetta tai sen alle. Näille tuotteille paras säilytyspaikka on jääkaapin alaosa, joka on kaikkein kylmin.

Kinkun paikka ei ole parvekkeella

Paistettu kinkkukin säilyy aterioiden välillä parhaiten jääkaapissa. Ulkona säilytettävä kinkku altistuu lämpötilan vaihteluille, mikä heikentää sen säilyvyyttä. Ruoka-aikaankaan koko kinkkua ei kannata kantaa pöytään lämpenemään. Paljon suositeltavampaa on leikata kinkusta sopiva määrä viipaleita valmiiksi tarjoiluastiaan.

Pakastettuna ostettu kinkku säilyy pakastelämpötilassa (- 18 astetta) noin 3-4 kk ja jääkaapissa noin viikon. Kypsänä ostettu kinkku säilyy alle 6 asteen lämpötilaan säädetyssä jääkaapissa pari viikkoa ja alle 4 asteen lämpötilassa 2-3 viikkoa. Tuore, suolattu kinkku säilyy kahdeksan asteen jääkaapissa noin viikon. Aattoaterialle paistettu kinkku on syytä pistellä poskeen viikon kuluessa eli uuteen vuoteen mennessä.

(Finfood)

Lisää aiheesta:

Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla