Joulu tulee ja korona sen kuin kiihtyy – maltetaanko pyhiä viettää kotona? Finnair: "Selvästi halukkuutta matkustaa pohjoiseen on"

3:42
Joulumatkustukseen ei ole toistaiseksi annettu rajoituksia, mutta korona iskee pahasti sesonkiin – näin Finnair ja VR kommentoi koronaviruksen sekoittamaa joulua

Jouluun on enää neljä viikkoa aikaa. Siihen nähden Suomen koronaluvut näyttävät synkiltä. Husin alueen lisäksi myös Päijät-Häme on nyt koronan leviämisvaiheessa. 

Suuri osa Suomesta on myös jo kiihtymisvaiheessa. Toimet kuitenkin vaihtelevat alueittain. 

THL ei ole antanut virallista ohjeistusta matkustamisesta, mutta kehotuksia ja neuvoja matkustuksen välttämiseksi on tullut monelta taholta. Finnairin ja VR:n tietojen valossa näyttää siltä, että ihmisiä ei huvita viettää koronajoulua kotona. 

– Nähdään kyllä ihan selvästi, että halukkuutta matkustaa pohjoiseen on, kertoo Finnairin myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen. 

Lennot ennen joulua ja joulun ja uudenvuoden välillä ovat jo hyvin täynnä. Finnair on lisännyt lentojaan ja suurentanut konekokojaan. 

– Meillä on vielä oikein hyvin tilaa matkustaa eri puolille Suomea nauttimaan joulusta, kertoo puolestaan VR:n matkustajaliikenteen palvelujohtaja PiiaTyynilä. 

Tyynilän mukaan junissa on vielä tilaa, mutta autojunapaketit ja yöjunat ovat olleet hyvin suosittuja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja