Jorma Piisinen alias Remontti-Reiska

Tv:n legendaarinen Remontti-Reiska rentoutuu kotonaan höyrykaapissa. Uudessa kodissa ilmanvaihto pelaa ja viikkosiivouksesta huolehditaan yhdessä. Meille lukijoille Jorma antaa juoma- ja ruokavinkit, jotka tuovat kesän mieleen.

Nimi: Jorma Piisinen

Ikä: 43 vuotta

Perheen koko:Toistaiseksi Pia - avonaiseni, kolme poikaa Eetu 13v, Mikko 10v ja Leevi 4v ja minä.

Unelmakoti: Sain noin vuosi sitten uuden kotimme valmiiksi, ja kyllä tämä tuntuu unelmien kodilta. Etenkin kun vietimme edeltävät n. 2,5 vuotta firmamme teollisuushallin talonmiehen asunnossa (65 m2:n saunallinen kaksio).

Mikä kotona ärsyttää: Epäsiistit paikat. Meillä se epäsiisteys esiintyy papereina pöydillä. Olen todella huono paperiasioissa. Yleensä kahdesta käsiini joutuneesta paperista vähintään toinen häviää.

Rakkain huonekalu: Olohuoneessa se on Ritz-keinutuoli, mutta kyllä väsyneenä päivän askareista kaikkein mukavinta on kellahtaa omaan sänkyyn.

Mieluisin paikka kotona: Jos sänkyä ei lasketa mukaan, se on ehdottomasti höyrykaappi. Se lämpenee tosi nopeasti, jopa viidessä minuutissa, ja sinne on tosi mukava mennä rentouttamaan pelikentällä kipeytyneitä jäseniä.

Kodin parhaat värit: Minä tykkään väreistä. Meillä on kotona aika lämpimät sävyt. Oleskelutiloissa lattiat ovat punaruskeaa laattaa, seinät keltaisesta okraan ja hieman oranssiin vivahtavat, kiintokalusteet tammi ruusupuu ja huonekalut hyvin vaaleat. Makuuhuoneissa lattiat ovat tummaa parkettia, seinät poikien valinnan mukaan, omissa huoneissaan sini-vaaleat, meidän makkarissa on vihertävää. Ne ovat kaikki ehdottomasti kotimme parhaita värejä.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa:Kotona ei onneksi vielä ole tarvetta minkäänlaisiin remontteihin, mutta voisihan se pitää seuraa kotiväelle, aidon ja alkuperäisen ollessa työmatkoilla.

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline: Ehdottomasti voiveitsi, juustohöylä ja lusikka.

Miltä kodissasi tuoksuu:Omasta mielestäni yleensä ei millekkään. Meillä on tosi hyvä ilmavaihtolaitteisto. Viikonloppuisin, kun siivoamme ja moppaamme lattioita, tuoksuu siellä raikkaalle ja puhtaalle (lue pesuaineelle) Olen kuitenkin huomannut sellaisen asian ammattini puitteissa, että menipä mihin huusholliin tahansa, on siellä aina se oma ominaishajunsa, tai tuoksunsa. Se saattaa olla uuden puutalon puuntuoksu, vanhan rintamiestalon, sanoisinko "mummon haju" tai pahimmassa tapauksessa kosteusvaurion aiheuttama ummehtunut maakellarin haju. Varmasti vieras ihminen löytää meiltäkin sen ominaishajumme. Itse sitä ei vain yleensä huomaa.

Siivousvinkkisi: Meillä paras siivousvinkki olisi varmasti se, että laittaisi heti kaikki paperit joko takan sytykkeiksi tai niille kuuluviin mappeihin.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä: En onnekseni joudu käsittelemään pyykkiä juurikaan muuten kuin riisuessani vaatteet päältäni pyykkikoriin ja pukiessani ne aamuisin puhtaana päälleni. Lakanat vaihdamme Pian kanssa monesti porukoissa - ja uudet, puhtaat petauslakanat on laitettava ehdottomasti tosi kireälle.

Lempiruokasi:Olen melkeinpä kaikkiruokainen. Lempiruokia on monia, makkarakeitosta, jauhelihakastikkeeseen, lasagneen, paistettuun kuhaan ja tonnikalaan. Mutta pidän myös pippuripihvistä. Eritoten, jos pääsen syömään sitä Tampereelle Salud-nimiseen ravintolaan.

Juomasuosituksesi:Janoon ehdottomasti vettä. Hyvä sekoitus janojuomaksi kesähelteellä tulee myös, kun sekoittaa piimää ja appelsiinituoremehua. Kuulostaa uskomattomalta, mutta kokeilkaa ihmeessä. Ruuan kanssa vettä, maitoa, olutta, tai valkoviiniä, tilanteesta riippuen. Punaviini ei putoa ollenkaan. En ole mitenkään viinitietoinen ihminen ja olen ylipäätään alkoholijuomien kanssa tosi surkea, en pysty nimeämään ainuttakaan.

Paras reseptisi:Se on grillaukseen liittyvä juttu. Ei mikään varsinainen resepti, mutta niin hyvää, että joka kerta kun sellaisen laitan suuhuni, sanon kanssaruokailijoilleni: "Ystävät hyvät, saanko hetken hiljaisuuden, laitan pekoni-bonjour-herkkusienen suuhuni." Eli Herkkusienestä leikataan keskiö pois, reikä täytetään Bonjour-valkosipulituorejuustolla ja pekonisiivu kääritään sienen ympärille. Grillataan miedolla lämmöllä ja voidellaan kypsymisen edetessä grillikastikkeella.

(MTV3)

Reiskan remonttivinkit ja paljon muuta hyödyllistä Joka kodin asuntomarkkinat -nettisivuilta:www.mtv3.fi/asuntomarkkinat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja