Jori Lehterältä namia, maalivahti repäisi maailmanluokan alustuksen – mutta show'ssa juhli lopulta Kärpät

Tappara tekee 1-2 maalin alivoimalla 1:14
Huh, mikä esityö! Katso: maalivahti Christian Heljanko alustaa Tapparan maalin alivoimalla.

Kärpät päihitti Tapparan tasokkaassa ja näyttäviä maaleja tarjonneessa jääkiekon SM-liigan huippuottelussa Oulussa 4–2.

Kärpät otti ottelussa ensimmäistä kosketusta maalintekoon. Oululaisten kultakuuppa Ville Leskinen tarjoili ensin kolmen minuutin paikkeilla Teemu Turuselle unelmasyötön maalin kulmalle, eikä mies siitä erehtynyt (video alla).

Kärpät tekee 1-0 maalin 1:36
Kärpät avasi ottelun maalihanat komealla ruiskauksella.

Waltteri Merelä iski kuitenkin reilun viiden minuutin kohdalla Tapparan tasoihin, kun Jori Lehterä laittoi ylivoimalla kätensä käymään ja napsautti hänelle makoisan pikkulätyn rystypuolellaan (video alla).

Tappara tekee 1-1 maalin ylivoimalla 1:50
Jori Lehterän kädet kävivät – herkullinen alustus Tapparan ylivoimamaaliin.

Vierailija Tappara painoi sittemmin 2–1-johtoon häikäisevällä alivoimakihauksella, kun tamperelaisten maalivahti Christian Heljanko otti show'ta haltuun. Heljanko antoi maailmanluokan pitkän avauksen Petteri Puhakalle, joka pääsi karkuun, ja Philip Granath leipoi luukulta karat sisään.

Näet Heljangon säkenöivästi alustaman alivoimamaalin ylälaidan videolta.

Kärppien 2–2-tasoitus syntyi vain 26 sekuntia myöhemmin. Peter Tiivola sujautti timantin temppeliin Turusen ja Cody Kunykin esityöstä (video alla). Turunen painoi samalla uransa 200. tehopisteen SM-liigan runkosarjassa.

Kärpät tekee 2-2 maalin ylivoimalla 1:22
Peter Tiivola ampui kiekon sisään – osuman pedanneelle Teemu Turuselle 200. tehopiste SM-liigan runkosarjassa.

Kärpät palasi myös keulille ja vei ottelun nimiinsä. Arttu Hyry ampaisi toisessa erässä ahnaasti maalin edustalle ja viimeisteli 3–2-osuman, ja Joonas Kemppainen teki päätöslukemiksi 4–2 kolmannessa erässä Tapparan tyrimisen jälkeen (videot alla).

Kärpät tekee 3-2 maalin 1:16
Kärppien kolmas maali oli Arttu Hyryn taidonnäyte.

Kärpät tekee 4-2 maalin 1:26
Tappara möhli puolustusalueellaan pahasti – Joonas Kemppainen maalaa Kärpille.