Jordan: Häkkisen testaaminen kosmetiikkaa

Mika Häkkisen ilmestyminen testikuskiksi on herättänyt monenlaisia arvailuja hänen tulevaisuudestaan. Torstaina Häkkistä siteerattiin jälleen laajasti hänen vakuutellessaan pysyvänsä DTM-sarjassa.

Monien mielestä Häkkisen ajamien testikierrosten hyöty on McLarenille vähintääkin kyseenlainen, vaikka tallilla onkin hankala tilanne testeissä: maailmanmestari Fernando Alonso ei vapaudu sopimuksestaan Renaultin kanssa ennen vuodenvaihdetta, eikä siksi saa vielä testata McLarenia.

- Tämä on pelkkää kosmetiikkaa. En näe tässä mitään muuta logiikkaa. Häkkinen tarvitsee paljon enemmän aikaa kuin yhden päivän ymmärtääkseen autoa ja sen teknologiaa, entinen tallipäällikkö Eddie Jordan arvioi. Hän viittasi formula ykkösissä tapahtuneisiin lukuisiin muutoksiin sen jälkeen kun Häkkinen viimeksi ajoi kilpaa vuonna 2001.

Tuolloin formuloissa oli kymmenen sylinteriä, kun määrä on nykyisin kahdeksan. 38-vuotias Häkkinen ei ole istunut formulan ratissa viiteen vuoteen, mikä on moottoriurheilussa ihmisikä. Lisäksi Häkkinen ei formulauransa aikana suinkaan profiloitunut suurena testikuskina.

- En usko, että (tallipäällikkö) Ron Dennis ja (Mercedesin urheilujohtaja) Norbert Haug ovat sentyyppisiä henkilöitä, että he leikkisivät tällä asialla, Minardin entinen tallipäällikkö Paul Stoddart arvioi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat