- - jauhelihaa
- - ruisleipää
- - prk herkkusieniä
- - prk valkoisia papuja
- - prk tonnikalaa
- - prk tomaattimurskaa
- - prk raejuustoa
Hans Välimäen ja Joonas Hytösen menu:
Tartar paistetetulla ruisleivällä
tartar:
- 200 g raakaa paistijauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- 1 keltuainen
- sipulia
- valkosipulia
Kauli jauheliha kelmun välissä ohueksi ja mausta oliiviöljyllä sekä suolalla ja pippurilla. Paista raastettu ruisleipä voissa tai öljyssä rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva pois. Aseta jauhenlihalevy lautaselle ja sen päälle paistettu leipä. Tee leipäkoloon pieni reikä ja aseta siihen raaka keltuainen. Mausta vielä suolalla ja tabascolla. Tarjoile.
Jauheliha-tonnikalapizza
- 50 g valmista ruisvoitaikinaa
- 50 g paistettua jauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- 1 keltasipuli
- tomaattiketchuppia
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 3 rkl tomaattimurskaa
- juustoraastetta
- herkkusieniä
- basilikaa
- tonnikalaa
Kauli taikina ohueksi. Levitä ketchuppi päälle. Lisää juusto, oregano, basilika ja jauheliha, viimeisenä tonnikala ja herkkusienet. Paista uunissa +175°:ssa 10 min. Tarjoile tuore-yrttisalaatin kanssa.
Chili con Joonas a la Hytönen
- 1/2 prk tomaattimurskaa
- 100 g paistijauhelihaa
- valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 keltasipuli
- chiliä
- suolaa
- pippuria
Pilko vihannekset ja freesaa oliiviöljyssä. Lisää raaka jauheliha ja loput ainekset. Lisää mausteet ja hauduttele 10 min. Tarjoile esim. creme fraiche:n ja salaatin sekä nachojen kera.
Vitello tonnato
- 1 muna
- 1 tl Dijon -sinappia
- suolaa
- pippuria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
Valmista majoneesi. Lisää 1/2 prk tonnikalaa ja ripaus sitruunaöljyä. Kokoa kerroksittain raejuuston kanssa ja tarjoile ruisleivän kera.