Mainos

Jokela: Auvinen yritti ampua poliisia

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että Pekka-Eric Auvisen toiminta ei ollut estettävissä. Auvinen oli ladannut vain puoli tuntia ennen ensimmäistä laukausta nettiin suunnitelmansa. Tämän jällkeen Auvinen pyöräili kouluun.

Poliisin mukaan myöskään yhtään uhria ei voitu pelastaa. Auvinen ampui ensimmäisen naisuhrinsa koulun aulassa heti saavuttuaan koululle klo 11.42. Tämän jälkeen hän latasi asettaan wc:ssä.

Yksi kolmesta aulaan tulleesta naisesta ehti soittaa hätäkeskukseen.

- Ne henkilöt, jotka heitä vastaan ovat tulleet, ovat valitettavasti valikoituneet laukausten kohteeksi, tutkinnanjohtaja Tero Haapala kertoi.

Auvinen surmasi koulun ensimmäisessä kerroksessa pienessä tilassa useamman uhrin lyhyen ajan sisällä. Koulun toisessa kerroksessa hän ampui ainakin yhden ihmisen. Samalla hän valeli nestettä koulun seinälle.

Koulun rehtori ja kuraattori hälyttivät ambulansseja ja lähtivät ohjaamaan niitä ulos. Myös Auvinen poistui ulos rakennuksesta ja lähti seuraamaan muun muassa koulun kuraattoria. Kuraattori pääsi pakenemaan.

Viimeisen uhrinsa, koulun rehtorin Auvinen ampui ulko-ovelle, kierrettyään ensin Jokelan koulun.

Auvinen palasi takaisin sisälle ja yritti tunkeutua lukittuihin koululuokkiin. Hän latasi jälleen asettaan wc:ssä ja palasi tämän jälkeen aulaan.

Ennen kahtatoista paikallesaapunut poliisi käskytti Auvista, joka ampui poliisia kohti kaksi laukausta. Poliisi ei voinut vastata tuleen, koska vaaravyöhykkeellä oli useita muita ihmisiä.

Poliisin mukaan rakennuksen vyöryttäminen ja ihmisten evakuointi alkoi välittömästi, toisin kuin julkisuudessa on esitetty. Ensimmäisen 20 minuutin aikana poliisi evakuoi rakennuksesta 150 ihmistä.

Poliisi löysi Auvisen miesten wc:stä kello 13.53. Hänet toimitettiin Töölön sairaalaan, missä hän myöhemmin kuoli vammoihinsa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.