Jim osti videonauhurin, jonka sisältä löytyi vuonna 1994 kuvattu nauha vauvan ensiaskelista – perhe sai muistonsa takaisin

Muistatko vielä VHS-kasetit? 0:47
Muistatko vielä VHS-kasetit? Retrovideo näyttää, miten videoita käytettiin

Jim löysi kirppisvideonauhurinsa sisältä kotivideon, jolle oli taltioitu lapsen ensiaskelet syyskuussa 1994. Nyt kallisarvoinen nauha on palannut kotiin.

Jim McKay osti kuukausia sitten videonauhurin käytettynä. Mies jätti laitteen aluksi käyttämättä – mutta kun hän viimein pääsi videoiden kimppuun, nauhurin sisältä löytyi todellinen yllätys, kertoo Today.

Sisältä löytyi syyskuussa 1994 kuvattu video

Teksasissa asuva Jim käynnisti videot ja havaitsi, että nauhurin sisällä on nauha.

Kyseessä oli kotivideo, jolle oli kuvattu pientä lasta ottamassa ensiaskeleitaan kotona. Nauhan aikakoodi kertoi, että video on kuvattu syyskuussa 1994.

Jim halusi vimmaisesti löytää perheen, joka oli nauhurin mukana menettänyt muiston lapsensa ensiaskelluksesta.

– Eivät ihmiset silloin kuvanneet kaikkea kuten nyt, tuo oli iso hetki. He pystyttivät kameransa ja toivoivat saavansa tuon hetken nauhalle, ja niin he saivatkin, Jim kuvasi People-lehdelle.

Jim latasi löydöstään videon Facebookiin tammikuussa 2020. Hän anoi perheen mahdollisesti tuntevia ottamaan yhteyttä sähköpostiinsa.

Jimin video. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hei, olet uutisissa juuri nyt, kävelet siellä vauvana"

24 tunnissa Jimin videosta tuli hitti. Se levisi medioihin ja päätyi uutisiin.

Siten "Tyre" Alexandersai nähdä omat ensiaskeleensa.

– Äitini soitti minulle, kun olin ulkona, ja sanoi "hei, olet uutisissa juuri nyt, kävelet siellä vauvana", mies muistaa.

Äiti muisti videon tilanteen hyvin

Alexanderin äiti oli sattumalta nähnyt uutisklipin perheen videosta, josta oli yllättäen tullut "nettijulkkis".

Äiti muisti videon tilanteen hyvin: hän oli asettanut kameran kuvaamaan ja tallentanut kymmenen kuukautta vanhan poikansa askeleet. Alexander otti yhteyttä Jimiin ja aikoo nyt digitoida videon. Se on tuonut perheelle ihania muistoja.

– Yhdessä vaiheessa sydäntäni lämmitti se, että veli taputtaa niin kovaa. Tuollainen on isoveljeni, Alexander kiittelee.

 

"Tyre" Alexander ja Jim. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Kuin joku olisi löytänyt minulle kultaa"

Isoveljellä, Symarilla, on jo oma tytär, josta perhe jakaa helposti kuvia ryhmäkeskusteluunsa. Alexander on kiitollinen siitä, että sai oman lapsuusmuistonsa itselleen.

– Se on aarre. Kuin joku olisi löytänyt minulle kultaa. Olen siunattu, että sain edes nähdä sen, mies kehuu.

Mies kertoo nauhan inspiroineen häntä. Nyt Alexander haluaisi auttaa muita, kuten Jim auttoi häntä.

– En ole nähnyt minua, isääni ja veljeäni samassa huoneessa pitkään aikaan. Se, että näin sen, ja kaiken sen rakkauden, se vei minut muistoissani takaisin hetkeen, johon en olisi ilman tuota nauhaa voinut päästä, Alexander kuvasi Peoplelle.

– Elämäni tarkoitus on auttaa ihmisiä ja saada heidät hymyilemään.

Lue myös:

    Uusimmat