Mainos

Jengin johtajalle murhasyyte

Natural Born Killers -jengin johtaja Lauri Johansson sai tänään syytteen jengistä eroamassa olleen jäsenen murhasta Porvoon käräjäoikeudessa.

Natural Born Killers -jengin johtajalle Lauri Johanssonille luettiin tänäaamuna syyte eroamassa olleen jäsenensä murhasta Porvoon käräjäoikeudessa. Valtionsyyttäjä Jukka Rappen mukaan Johansson ampui Sami Huhtimoa otsaan syrjäisellä metsätiellä Porvoossa viime vuoden syyskuussa. Lauri Johansson kiisti tappaneensa Huhtimon.

Syytteen mukaan Huhtimo ja Johansson olivat riitaantuneet ja tämän takia Huhtimo halusi eroon jengistä vastoin Johanssonin ryhmän jäsenille asettamaa tappouhkauksella tehostettua eroamiskieltoa.

- Johansson on surmannut Huhtimon teloituksenomaisesti ampumalla häntä yhden kerran otsaan 7,62 mm:n Nagant-revolverilla erään metsätien varrella, jonne Johansson on Huhtimo tätä tarkoitusta varten vienyt, valtionsyyttäjä Rappe lausui.

Rapen mukaan surmattu Huhtimo oli jengin sihteeri.

36-vuotias Johansson tuomittiin hiljattain 6,5 vuoden vankeusrangaistukseen amfetamiinisalakuljetuksesta Espoon käräjäoikeudessa.

Porvoossa järjestettyä oikeudenkäyntiä värittivät tuttuun tyyliin tiukat turvatoimet. Johansson itse esiintyi Suomen jääkiekkomaajoukkueen paidassa, jonka selässä oli numero 50 ja nimi Remu. Päänsä kaljuksi ajanut Johansson asteli saliin omatekoisen kyltin kanssa, jossa oli Imatralla surmatun Eveliinan kuva ja teksti: "Try me, asshole" (Yritä minua, persereikä). Kyse oli ilmeisesti viestistä Eveliinan taposta syytetylle nuorukaiselle.

Natural Born Killers on poliisin rikolliseksi luokittelema järjestö. Sen jäsenet pukeutuvat saman tapaisiin liiveihin kuin moottoripyöräjengiläiset. Jäseniä on parisenkymmentä. NBK on hoitanut velanperintää ja syyttäjän mukaan myös huumekauppaa. Johanssonin haastatteluissa kertoman mukaan pääsyvaatimuksena jengiin on henkirikos. Syyttäjä Rapen mukaan mitään kirjallisia sääntöjä jengiltä ei ole löytynyt.
Jengin nimi on otettu Oliver Stonen elokuvasta Natural Born Killers (Syntyneet tappamaan).

Omaiset syyttävät kahta muutakin

Huhtimon omaiset vaativat murhatuomiota myös kahdelle muulle NBK-jengiläiselle. Valtionsyyttäjä on näistä 27- ja 32-vuotiaista miehistä tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen.

Järjestöön myös kuulunut Huhtimo oli omaisten haastehakemuksen mukaan halunnut erota jengistä, avioitua ja saada takaisin autonsa. Vaatimus Mercedeksen takaisin saamisesta oli johtanuut järjestön "hätäkokoukseen" Hyvinkäällä ja Mäntsälän Shellillä. Päivä oli tuolloin 16.9.2002. Paikalla oli ollut useita jengiläisiä.

Omaisten haastehakemuksen mukaan Mäntsälästä Johansson, Huhtimo ja kaksi muuta olivat matkanneet Kullooseen Kotitupa-nimiseen kahvilaan, jossa he olivat viipyneet 17.30-18.30 välisen ajan. Sen jälkeen Huhtimoa ei nähty elossa.

Omaisten mukaan sillä ei ole merkitystä kuka veti liipasimesta, koska Johansson ja kaksi muuta olivat yhdessä suunnitelleet ja toteuttaneet henkirikoksen.

Omaisten avustajan Kari Korhosen mukaan suunnitelmallisuudesta kertoo mm. se, että kaikki kolme olivat jättäneet matkapuhelimensa muille jengiläisille Kulloon retken ajaksi salatakseen liikkumisensa. Näistä 27-vuotias oli saanut jengin liivit pian Huhtimon katoamisen jälkeen.

Molemmat jengiläiset kiistivät syytteen. Omaisten mukaan surmaa olivat edeltäneet useat neuvottelut jengin sisällä ja lopullinen päätös oli tehty äänestämällä.

Valtionsyyttäjä Rappe sanoi salissa, ettei voi yhtyä omaisten syytteisiin, koska heidän haastehakemuksessaan esittämiään seikkoja ei voi oikeudessa näyttää toteen.

Oikeudenkäynnille on varattu koko viikko.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.