Mainos

Järvenpään poliisiasema erikoistumassa lintuihin

Järvenpään poliisiaseman päivä alkoi huuhkajan hoivaamisella ja päättyi puolimetrisen vesilinnun ihmettelyyn. Voipunut huuhkaja löydettiin myöhään eilisiltana Järvenpäästä, ja koska poliisin ja huonokuntoisen luontokappaleen välille ei löytynyt yhteistä kieltä, poliisi päätti ottaa sen varmuuden vuoksi sisälle lämmittelemään.

Huuhkajalle tarjottiin leipää, mitä se ei huolinut. Lintu siirrettiin eläinlääketieteellisen korkeakoulun pieneläinklinikalle hoitoon. Täysikasvuinen huuhkaja ei missään vaiheessa vastustanut väkivaltaisesti viranomaisia, mutta turvallisuussyistä poliisi käytti sitä käsitellessään mellakkavarustukseen kuuluvaa kypärää ja silmiä suojaavaa visiiriä.

Juuri kun huuhkajasta oli päästy eroon, sinne tuli ilmoitus hoivaa tarvitsevasta puolimetrisestä vesilinnusta. Lintukirjojen puuttuessa sitä ei heti osattu tunnistaa. Rariteettikysymyksiä tutkittiin poliisiasemalla illan mittaan.

Poliisi tutkii myös linnulle sopivaa ruokavaliota. Viranomaisia jäi hieman harmittamaan se, ettei huuhkajalle osattu tarjota sitä miellyttävää ateriaa. Avuliaat kansalaiset valistivat poliisia, että huuhkaja pitää kissanruuasta, jonka sekaan puristellaan karvoja. Ateria pitää saada muistuttamaan lintujen oksennuspalloja.

Järvenpään poliisin mukaan lintujutut alkoivat jo työllistää sen verran, ettei poliisilla riitä enää kapasiteettia ainakaan pikkulintuihin. Puoli metriä pyrstön päästä nokan kärkeen on alaraja linnuille, joita poliisi hoitaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.