Mainos

Järkyttynyt Tanner Ulvila-tutkinnasta: Tämä on minun osaltani päätepiste

Ulvilan surmasta aikoinaan syyttömänä vangittu teatterinjohtaja Kai Tanner nousi jälleen julkisuuteen uuden Ulvila-tutkinnan myötä.

Tällä kertaa hän on itse asianomistajana Ulvilan surmaan liittyvässä poliisin virkarikostutkinnassa.

Ulvilan surman silloisen tutkinnanjohtajan, komisario Juha Joutsenlahden epäillään lähettäneen uhrin puolisolle Anneli Auerille Tannerin kuvan etukäteen. Tällä toimenpiteellä Joutsenlahden epäillään varmistaneen rikoksesta epäillyn tunnistamisen.

– Tämä nostaa huonot muistot pintaan, mutta tämä on viimeinen päätepiste asiassa minun osaltani. Ihmettelen vieläkin, miten Suomessa, oikeus-ja sivistysvaltiossa, voi tapahtua jotakin tällaista. Miten viranomaiset voivat toimia näin mielivaltaisesti? Tanner hämmästelee.

Tanner haluaa herättää keskustelua poliisin sisäisestä valvonnasta.

– Vertaisin tätä tapahtumaa doping-skandaaliin ja sen jälkeiseen aikaan. Nyt on alettu avoimemmin puhua poliisin sisäisestä valvonnasta, mikä oli tässä kohtaa täysin epäonnistunut.

Tanner joutui olemaan heinäkuussa 2007 vankilassa seitsemän päivää, sillä häntä epäiltiin Ulvilassa tapahtuneesta surmasta. Hänellä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä vuonna 2006 tehdyn surman kanssa. Kokemansa jälkeen Tanner ei ole halunnut olla vahvasti julkisuudessa.

– Yritin silloin ottaa asian esille, sillä koin, että minua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Tuollaisen jälkeen ihminen ei tajua omista oikeuksistaan, sillä voimavarat ovat menneet. Koin myös, että viranomaiset eivät halunneet selvittää, mitä oikein oli tapahtunut, Tanner sanoo.

Tanner kokee, että vangitsemisen jälkeen hän oli leimattu mies. Nyt tutkinnan uuden käänteen myötä, mies vaikuttaa järkyttyneeltä, mutta huojentuneelta.

– Tämä on nyt valtakunnansyyttäjän ja Joutsenlahden asia, minä olen asianomistajana. En halua olla julkisuudessa tämän jälkeenkään, sillä tämä on päätepiste asiassa, Tanner lopettaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.