Jari Sarasvuo perusti tukiverkoston koronakriisissä rämpiville yrittäjille: "Näin, että tämä laukaisee kaikkien lamojen äidin – nyt jos koskaan on mahdollisuus ottaa riskiä"

Erikoishaastattelussa Jari Sarasvuo 10:37

Liikemies Jari Sarasvuo on perustanut vertaistukiverkoston koronakriisissä kärvisteleville yrittäjille. Sarasvuo kertoi motivoituneensa uudella tavalla tajuttuaan koronakriisin vakavuuden.

Sarasvuo oli erikoishaastattelussa MTV:n Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

– Kun näin, että tämä laukaisee kaikkien lamojen äidin ja osa toimialoista käytännössä lähes kielletään, tuli ajatus synnyttää vertaistukiprosessi.

Sarasvuon mukaan verkostoon kerätään ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa selvitäkseen kriisistä ja jatkaakseen yrittäjinä. Maksuton ryhmä on nimetty takamatkalaisiksi. 

– Olen huomannut, että tilanteissa, joissa ihmiset saavat tukea toisiltaan ja joskus jopa avaavat verkostojaan toisilleen, niin suurempi joukko jää eloon.

Jari Sarasvuon mukaan kriisi luo toisaalta myös tilaa ”temmeltää” ja synnyttää uutta. Sarasvuo uskoo, että nyt jos koskaan on mahdollisuus ja aika ottaa riskejä.

– Emme kansakuntana selvitä ilman kasvavaa riskinottoa. Emme pysty huolehtimaan esimerkiksi sosiaaliturvasta ilman riskinottajia, hän totesi.

Katso koko haastattelu jutun videolta! 

Lue myös:

    Uusimmat