Mainos

Japanin järistysten uhrimäärä kasvaa

Japania koetteli eilen kaksi maanjäristystä. Aamulla tapahtunut järistys sytytti tulipalon ydinvoimalassa ja aiheutti pienen radioaktiivisen vuodon. Japanin hallitus on määrännyt ydinvoimalan sulkemaan kaikki reaktorinsa.

Japania ravistelleiden maanjäristysten uhriluku on noussut yhdeksään. Loukkaantuneita on lähes tuhat, kertoo Japanin poliisi.

Kuolleista kuusi on naisia ja kolme miehiä, ja kaikki heistä olivat iäkkäitä.

Kaksi maanjäristystä koetteli Japania eilen. Aamulla tapahtunut järistys sytytti tulipalon ydinvoimalassa ja aiheutti pienen radioaktiivisen vuodon. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,8 richterin asteikolla.

Lisäksi vaimeampi maanjäristys on keinuttanut Taiwania tänä aamuna. Loukkaantuneista tai aineellisista vahingoista ei ole raportoitu.

Japani moittii sähköyhtiötä voimalapalosta

Japanin hallitus on määrännyt Tokyo Electric Power -sähköyhtiön pysäyttämään toistaiseksi kaikki seitsemän Niigatan maakunnassa toimivaa ydinreaktoriansa.

Hallituksen mielestä yritys ei reagoinut oikealla tavalla eiliseen maanjäristykseen. Voimalan alueella syttyi järistyksen vuoksi tulipalo ja voimalasta vuoti radioaktiivista vettä.

Reaktorit saa käynnistää uudelleen vasta, kun niiden turvallisuudesta on varmistuttu.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.