Jalonen: EHT-menestyksestä ei kannata olla huolissaan

Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestys tämän vuoden Euro Hockey Tourissa on ollut vaihtelevaa. Ajoittaisten loistopelien lomaan on mahtunut paljon nahkeaa puurtamista. Sijoitus turneella on tällä hetkellä viimeinen.

Yksi asia mistä koko kauden ajan on toitotettu, on ylivoiman tehokkuus, tai lähinnä sen puute. Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ei kuitenkaan huolehdi tilanteesta liikaa.

- Meillä on ollut vähän tehokkuuden kanssa ongelmia, se on haaste meille. Kuitenkin itse pelissä meillä on ollut erinomaisia otteluita, Ruotsin turnauksessa ja Karjalassakin oli kaksi hyvää peliä ja yksi huono mukana. Ei tässä huolissaan kannata olla, Jalonen sanoo MTV3.fille.

Euro Hockey Tourin henkeen kuuluu kokeilut ja kuten Jukka Jalonen sanoo, vaikka pelit yritetäänkin voittaa, ei voittoa haeta hinnalla millä hyvänsä. Pääpaino on pelaajien ja joukkueen pelitavan toimivuuden tarkkailussa.

- Viime viikonloppuna pelattiin loisto-ottelu Tshekkiä vastaan ja silti vaihdettiin kokoonpanoa. Eihän me arvokisoissa missään nimessä oltaisi niin tehty. Valmentajat vähän kikkailee näissä turnauksissa ja se on usein pienestä kiinni, mihin peli ratkeaa, Jalonen toteaa.

- Se, miten EHT:llä pärjätään, ei kyllä korreloi ollenkaan siihen, miten MM-kisoissa menestytään, Jalonen naurahtaa.

Viime keväänä Suomi juhli maailmanmestaruutta ja oli EHT:lla kolmas. Samoin oli vuotta aiempi mestari Tshekki. Eikä tuo mikään ihme olekaan, joukkue on täysin erilainen kun lähdetään MM-kisoihin.

Seuraava, viimeinen, EHT-turnaus pelataan Tshekissä vain viikkoa ennen MM-turnausta. Sitä ennen päävalmentaja Jukka Jalonen lähtee yhdessä joukkueen GM:n Jari Kurrin kanssa Pohjois-Amerikan kiertueelle. Kaksikko starttaa kahden viikon matkansa 9. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat