Jälkiruokapöytä kesän herkutteluhetkiin 1.8.2001

Toim. Kaisa Torkkeli

Ruokaosuudessa vieraana Suomen viiniyrittäjät ry.n tiedottaja Maria Tigersted.

Kesäsiin juhlii marjakauden ollessa parhaimmillaan on ilo kattaa kaunis jälkiruokapöytä. Tarjottavaa ei tarvitse olla seitsemää sorttia. Runsaan ja näyttävän pöydän voi rakentaa kaikille herkkusuille pienemmälläkin vaivalla. Erilaiset jäätelöt, kermarahka, valmiista kakkupohjista kootut leivokset uusien marjojen, jälkiruokakastikkeiden, keksien ja marengin kanssa tuovat runsaudessaan veden kielelle vieraalle kuin vieraalle ikään katsomatta.

Kotimaiset marjaviinit ja liköörit sopivat tällaiseen noutopöytään loistavasti. Makeat liköörit tuovat rahkaan, jäätelöannokseen ja kakkupohjaan miellyttävän aromin aikuiseen makuun. Viinejä nautiskellaan herkuttelun ohessa.

Mustilan tilan kermarahka

250 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
n. 3 rkl sokeria
2-3 rkl kotimaista marjalikööriä
(tuoreita marjoja)
Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, kermavaahto, sokeri ja likööri. Tarjoa rahkaa tuoreiden marjojen kanssa tai käytä kakkujen kuorruttamiseen tai täytteeksi.

Kesäkakku

1 valmis kakkupohja
2 dl marjalikööriä

1,5 dl marjamarmeladia tai -hilloa
3 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
(sokeria)

kauden marjoja
lehtiä koristeluun

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka sekä marjamarmeladia tai -hilloa. Tarvittaessa makeuta lisää sokerilla. Kostuta kakkupohjankerrokset liköörillä ja laita väleihin kerma-rahkaa. Koristele kauden marjoilla ja marjojen lehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja