Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jälkiruokapöytä kesän herkutteluhetkiin 1.8.2001

Julkaistu 02.08.2001 15:01

Toim. Kaisa Torkkeli

Ruokaosuudessa vieraana Suomen viiniyrittäjät ry.n tiedottaja Maria Tigersted.

Kesäsiin juhlii marjakauden ollessa parhaimmillaan on ilo kattaa kaunis jälkiruokapöytä. Tarjottavaa ei tarvitse olla seitsemää sorttia. Runsaan ja näyttävän pöydän voi rakentaa kaikille herkkusuille pienemmälläkin vaivalla. Erilaiset jäätelöt, kermarahka, valmiista kakkupohjista kootut leivokset uusien marjojen, jälkiruokakastikkeiden, keksien ja marengin kanssa tuovat runsaudessaan veden kielelle vieraalle kuin vieraalle ikään katsomatta.

Kotimaiset marjaviinit ja liköörit sopivat tällaiseen noutopöytään loistavasti. Makeat liköörit tuovat rahkaan, jäätelöannokseen ja kakkupohjaan miellyttävän aromin aikuiseen makuun. Viinejä nautiskellaan herkuttelun ohessa.

Mustilan tilan kermarahka

250 g rahkaa
2 dl kuohukermaa
n. 3 rkl sokeria
2-3 rkl kotimaista marjalikööriä
(tuoreita marjoja)
Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, kermavaahto, sokeri ja likööri. Tarjoa rahkaa tuoreiden marjojen kanssa tai käytä kakkujen kuorruttamiseen tai täytteeksi.

Kesäkakku

1 valmis kakkupohja
2 dl marjalikööriä

1,5 dl marjamarmeladia tai -hilloa

3 dl kuohukermaa

1 prk (250 g) maitorahkaa

(sokeria)

kauden marjoja
lehtiä koristeluun

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka sekä marjamarmeladia tai -hilloa. Tarvittaessa makeuta lisää sokerilla. Kostuta kakkupohjankerrokset liköörillä ja laita väleihin kerma-rahkaa. Koristele kauden marjoilla ja marjojen lehdillä.

Lisää aiheesta:

1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosiSaako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisiPieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nytYhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi

  • Eilen19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • Eilen19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt