Jäljellä vain yksi EHT-turnaus: "Näytöt on annettu"

Suomi hävisi eilen Ruotsille Euro Hockey Tourin kolmannen turnauksen päätösottelussa 1-3. Suomi jäi turnauksen jumboksi ja pitää samaa sijaa koko turneella.

CANAL+:n kiekkoasiantuntija Risto Dufva sanoo, että tästä ei kannata olla huolissaan. Hänen mukaansa valmentajat huolehtivat aina tulevasta, oli sijoitus sitten ensimmäinen tai viimeinen.

Seuraava turnaus järjestetään Tshekissä 26.-29.4., eli vain viikko ennen MM-kotikisoja.

- Se turnaus on jo osa MM-valmistautumista, ja silloin puhutaan jo oikeista asioista. Aiemmat turnaukset ovat olleet tutustumista vastustajien pelityyliin ja pelaajien näyttöjen antamista. Nyt näytöt on annettu, Dufva sanoo.

Koko ajan mennään lähemmäs sitä, että MM-joukkue valitaan. Monet joukkueet valinnut valmennusjohto alkaa nyt toden teolla miettimään kisajoukkuetta. Jo nyt voidaan nimetä yksi todella tärkeä syy kisavalinnoille.

- Kyllä se yhteinen tie, jota jo viime keväänä on kuljettu, vaikuttaa. Sieltä pelaajat, jotka ovat näyttäneet omassa ruudussaan vahvaa nytkin osaamista, ovat vahvoilla, Dufva sanoo.

Esimerkeiksi hän nostaa Leo Komarovin, Ossi Väänäsen ja Lasse Kukkosen, jotka ovat pelanneet täysin odotusten mukaisesti.

- Pitää muistaa, että se missä Suomi onnistui viime keväänä, oli erittäin hyvä roolittaminen ja pelaajien sitouttaminen siihen rooliin. Se on aina hyvän joukkueen menestyksen takana.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat