Mainos

Jacksonin tappanut Propofol on suoneen annosteltava anestesialääke

Poptähti Michael Jackson kuoli tappavaan määrään voimakasta anestesialääkettä Propofolia. Asia selviää Los Angelesin johtavan kuolemansyyntutkijan raportista, jonka oikeusistuin julkisti tänään Houstonissa.

Propofol on laskimoon annosteltava lyhytvaikutteinen anestesia-aine, jota Suomessa saa antaa vain anestesiaan tai potilaiden tehohoitoon perehtynyt lääkäri sairaaloissa tai riittävästi varustetuissa terveydenhoitoyksiköissä.

Normaalin elvytysvälineistön on oltava välittömästi saatavilla anestesian aikana mahdollisten komplikaatioiden varalta.

Lääkkeen kauppanimiä Suomessa ovat mm. Propofol Lipuro sekä Propofol Fresenius Kabi. Lääkkeiden vaikuttava aine on propofol. Lääkkeen kanssa tulee olla erityisen varovainen, jos potilaalla on havaittu sydämen, hengityselimistön, munuaisten tai maksan vajaatoimintaa tai jos potilas on muutoin huonokuntoinen tai esimerkiksi epileptinen, kerrotaan Lääkelaitoksen nettisivuilla.

Mikäli samanaikaisesti käytetään bentsodiatsepiinejä (esimerkiksi Diapam), propofol voi pitkittää anestesiaa tai heikentää hengitystä, kertoo Yliopiston Apteekin tietopalvelupäällikkö Saara Venelampi.

Amerikkalaisen www.thesmokinggun.com -nettisivuston julkaiseman poliisiraportin mukaan Michael Jackson oli saanut lääkäriltään Conrad Murrayltä kuolettavan määrän propofolia (kauppanimi Diprivan). Tämän lisäksi Jackson oli saanut lääkäriltään ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon käytettävää lorazepamia (Ativan) sekä bentsodiatsepiinien vaikutuksen kumoamiseen käytettävää flumazeniliä (Anexate).

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.