Jäänmurtaja Tarmolla tehtiin poikkeuksellinen havainto: "En ole tuommoista hahmoa ikinä nähnyt"

0:27
Aavedata-ryhmä tekee useita kylmääviä havaintoja jäänmurtaja Tarmolla

Aaveiden jäljillä -ohjelmassa nähdään tunnistamaton hahmo jäänmurtaja Tarmon käytävillä. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Ohjelman toisessa jaksossa ryhmä vierailee Kotkan satamassa sijaitsevassa jäänmurtaja Tarmossa, joka nykyään toimii museolaivana. Aluksella on kuitenkin vuosien saatossa käynyt kaikenlaista kummallista, ja nyt Aavedata-ryhmä lähtee tutkimaan, saisivatko he jonkinlaisia tuloksia laivalta. 

Ryhmä saa yön aikana paljon havaintoja jostakin aktiivisesta toiminnasta laivalla. He jakautuvat lopulta erilleen tutkimaan laivan osia. 

Marko vaeltaa yksin laivan käytävällä, kunnes hän tekee yllättävän ja harvinaisen havainnon. Hän rientää ääniteknikon luokse kysymään tältä, kävikö joku kurkkaamassa käytävälle nurkan takaa. Ääniteknikon mukaan kukaan ei ole liikkunut Markon osoittamassa kohdassa. 

– Mä näin. Karvat ihan pystyssä, Marko kertoo. 

Marko kertoo muulle ryhmälle nähneensä käytävällä kävellessään nurkan takaa kurkanneen mustan hahmon, joka häipyi nopeasti takaisin kulman taakse. Kun hän meni katsomaan, nurkan takana ei ollut ketään. 

– Ajattelin, että se oli joku meijän tyyppejä. Kävelin tuonne ja kysyin, siellä oli ihan hiljaista. 

– Se oli niin kirkas, niin selvä. En ole tuommoista hahmoa ikinä nähnyt.

Aaveiden jäljillä torstaisin Subilla klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja