Mainos

Itellan pitää perustella postien lakkauttamiset

Viestintävirasto vaatii Itellalta selvityksen siitä, millä perusteilla yhtiö on lakkauttanut tai aikoo lakkauttaa tiettyjä postin toimipisteitä. Selvitys pitää antaa tammikuun 20. päivään mennessä, liikenne- ja viestintäministeriö kertoi tiedotteessaan.

Itella ilmoitti viime syksynä, että se aikoo lopettaa 51 asiamiespostia ja 17 omaa toimipistettään.

Viestintävirasto haluaa nyt tarkat tiedot näiden toimipaikkojen sijainnista, lakkauttamisen aikataulusta ja perusteista. Itellan pitää myös arvioida, kuinka paljon säästöjä kunkin toimipisteen lopetuksesta kertyy.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan selvityksellä halutaan varmistaa, että postipalveluja saa jatkossakin kohtuullisen matkan päästä, kuten postilaki edellyttää.

Lisäksi jokaisessa kunnassa pitää olla vähintään yksi postin yleispalveluja tarjoava toimipiste, Kiuru muistuttaa.

Itella: Rahoitus on yhä auki

Itella lähetti pian Viestintäviraston tiedotteen jälkeen oman tiedotteensa, jossa muistutettiin, että postipalvelujen rahoitus tulevaisuudessa on vielä selvittämättä, vaikka uusi postilaki tuli voimaan jo 1.6.2011.

Itella odottaa, että LVM:ssä valmisteltavana oleva yleispalvelun rahoitusta koskeva työ tuottaisi mahdollisimman pian konkreettisia ratkaisuja. Itella onkin huolissaan postipalveluiden rahoituksen turvaamisesta yleispalveluiden osalta tilanteessa, jossa postiala on historiansa suurimmassa murroksessa.

Itellan mukaan toimipaikkaverkon kustannukset ylittävät vielä nytkin, suunniteltujen supistustenkin jälkeen, selvästi sen avulla saatavat tulot. Ellei valtiovalta päätä jotenkin osallistua tällaisen yleispalvelun rahoitukseen, tehostamistarpeita on myös jatkossa, Itella varoittaa.

Tällä hetkellä Itella Posti rahoittaa kaikki postipalvelut täysin asiakkailta saatavilla tuloilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.