Itävalta tyrmistyi Haiderin homosuhteesta

Itävaltalaismediassa kuohuu.

Noin kaksi viikkoa sitten edesmenneen Jörg Haiderin seuraajaksi BZÖ-puolueessa valittu Stefan Petzner on kertonut avoimesti useissa haastatteluissa, että hänellä oli Haiderin kanssa useita vuosia kestänyt suhde.

27-vuotiaan poliitikon ja Haiderin suhteesta oli politiikan kulisseissa huhuttu jo pitkään. Nyt Petzner myönsi radiohaastattelussa ensimmäistä kertaa huhut todeksi.

Petzner ja Haider tapasivat viisi vuotta sitten, kun Petzner työskenteli vielä muoti- ja kauneustoimittajana. Petznerin mukaan pari heittäytyi suhteeseen 31 vuoden ikäerosta huolimatta.

- Me olimme enemmän kuin ystäviä. Meitä yhdisti poikkeuksellisen vahva side. Hän oli elämäni mies, Petzner sanoi haastattelussa.

Petzner erotettiin puolueestaan eilen haastattelujen vuoksi.

Ristiriitainen Haider

Edes Haiderin 32 vuotta kestänyt avioliitto Claudia-vaimon kanssa ei ollut esteenä suhteelle. Parilla on kaksi aikuista lasta.

Haider tunnettiin poliitikkona erityisesti maahanmuuttajavastaisista kannanotoistaan. Lisäksi hän äänesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan. Julkisuudessa hänet tunnettiin perhekeskeisenä miehenä, joka nauttii alkoholia kohtuudella.

Haider kuoli 11. lokakuuta auto-onnettomuudessa ajaessaan hurjaa ylinopeutta, vieläpä humalassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja