Mainos

Itä-Suomessa rekka on ojassa ja pelti rytisee risteyksissä – komisarion mukaan risteyskolareiden taustalla todennäköisesti sama syy: "Autot eivät vain pysähdy"

7:57
Liikenteen ongelmia käsiteltiin perjantaina Huomenta Suomessa.

Itä-Suomessa on tänä aamuna sattunut kymmenkunta kolaria huonon ajokelin takia. Poliisin mukaan talvikeli on haastava, vaikka olisi nastarenkaat alla.

Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kehottaa autoilijoita kiinnittämään huomiota jarrutusmatkoihin. Hänen mukaansa Itä-Suomessa on sattunut useita risteyskolareita. Kaikkien kolareiden taustalla on todennäköisesti se, että jarrutusmatka on jäänyt liian lyhyeksi.

– Tien pinta on niin liukas, että autot eivät vain pysähdy.

Pahin onnettomuus sattui Joensuun ja Varkauden välisellä tiellä numero 23. Siellä ajautui rekka-auto ojaan, ja raivaustyöt ovat käynnissä.

Joutjärvi arvioi, että tie joudutaan ehkä sulkemaan jossain vaiheessa päivää.

Talvirenkaillakin ajo voi olla vaikeaa

Joutjärvi sanoo, että vaikka kolareita on riittänyt, viranomaiset ovat yllättyneet siitä, ettei niitä ole sattunut tämän enempää. 

Jourvi sanoo, että poliisi ei ole ehtinyt tarkistaa, onko kolariautoissa ollut talvi- vai kesärenkaat alla. Hänen mukaansa esimerkiksi viranomaiset vaihtoivat talvirenkaat takaisin autoihin ja samoin on toiminut osa muistakin ihmisistä.

– Jos on pakko päästä perille, se on turvallisin vaihtoehto.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja