Mainos

Itä-Suomen yliopisto kouluttaa juristeja – Vapaavuorta "hävettää"

Hallitus päätti myöntää Itä-Suomen yliopistolle oikeuden kouluttaa juristeja. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuorta päätös hävettää.

"Kaikista istuvan hallituksen päätöksistä ei aina voi olla ylpeä. Osa on väkisinkin jopa vähän hölmöjä. Tämä kuuluu kuitenkin niihin, jotka oikein hävettää. Tässä on aluepolitiikka mennyt korkeakoulupolitiikan edelle suorastaan puistattavalla tavalla", Vapaavuori kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Vapaavuori perustelee keskustelussa kantaansa resursseilla. "On ongelmallista, jos rajalliset resurssit ripotellaan liian pieniin yksiköihin", hän vastaa.

Lakimiesliitto asialla?

Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen arvelee, että kommentti kertoo lähinnä Vapaavuoren oman lakimiesidentiteetin heräämisestä.

– En mielelläni lähtisi kommentoimaan hallituspuolueiden käymää sisäistä jupinaa. Päätös on tehty korkeakoulupoliittisin perustein. Arvioin, että hänellä on aika kapea näkökulma asiaan helsinkiläisenä kansanedustajana, Vartiainen sanoo.

Hän arvelee, että kielteiseen suhtautumiseen Itä-Suomessa alkavaa juristikoulutusta kohtaan vaikuttaa voimakkaasti Lakimiesliiton kanta.

– En osaa sanoa, onko hän perehtynyt meidän ja OKM:n perusteisiin vai vaikuttaako tässä se propaganda, jota Lakimiesliitto harrasti päätöksenteon alla. Lakimiesliitolle on tärkeää, että yleisjuristeista olisi markkinoilla pientä työvoimapulaa. Ylikoulutusuhasta ei kuitenkaan ole todellista näyttöä. Resurssien kannalta tämä on samojen resurssien uudelleenkäyttöä, Vartiainen jatkaa.

"Lapista vain lumitöihin"

Vapaavuoren aloittamaan keskusteluun heittää "lisää löylyä" myös helsinkiläinen kokoomuksen kunnallispoliitikko Harry Bogomoloff, joka on Vapaavuoren kanssa asiasta samoilla linjoilla. Bogomoloff kirjoittaa provosoivasti, että "Lapin yliopistosta valmistuneita en ottaisi kuin lumitöihin".

Vapaavuoren ja Bogomoloffin kirjoittelusta kertoi Suomenmaa-lehti verkkosivuillaan. Suomenmaa on Keskusta-puolueen äänenkannattaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.